Tas izdots elektroniskā formātā un ir lasāms jebkurā datorā, planšetdatorā vai viedtālrunī. Žurnāla veidotāji vēlas radīt aizraujošu, augstvērtīgu un mūsdienīgu izdevumu, kas spēj lasītāju uzrunāt gan ar kvalitatīvu saturu, gan ar ērtu formātu.

Jaunais žurnāls ir multimediāls, tajā ir ne tikai teksts un ilustrācijas, bet arī audiodzejas sadaļa, kurā iespējams klausīties dzeju autoru lasījumā; ar laiku tiks izmantotas arī citas digitālā formāta tehniskās iespējas.

Žurnāla veidotāji uzskata, ka mūsdienu jaunā paaudze, ar to saprotot cilvēkus vecumā vismaz līdz 30 gadiem, informāciju vispirms meklē digitālajā vidē, jo dinamiskās ikdienas īsajos atelpas brīžos tā ir ļoti parocīga un ērta ātrai satura ieguvei. Tādēļ “Sans” tiek veidots kā aizraujošs literatūras un kultūras piedzīvojums, lasītāja ceļvedis literatūras un kultūras procesos, kas vienmēr atrodas tepat – piemēram, kabatā esošā viedtālruņa atmiņas kartē – un ir baudāms arī bezsaistē.

Žurnāla pārdošanas cena nav fiksēta – lasītājam tiek piedāvāta iespēja pašam izvēlēties, cik viņš vēlas maksāt par lejupielādi.

“Sans” pirmajā numurā: Anetes Konstes atskats uz LALIGABA pasniegšanas ceremoniju, Arta Ostupa un Katrīnas Rudzītes dzejoļu audioieraksti, fragmenti no Dainas Tabūnas stāstu krājuma “Pirmā reize” un Paula Bankovska romāna “18”, Jāņa Joņeva pārdomas par e-grāmatas formātu un tā attiecībām ar tradicionālo grāmatu, Annas Andersones recenzija par “Bārdu” iestudējumu “Dirty Deal Teatro”, Ilmāra Šlāpina saruna ar amerikāņu dzejnieku Edvardu Hiršu, Evas Mozules pārdomas par studijām un dzīvi Dānijā, Mareka Ruskula (briiC.lv) darinātie zīmējumi, ceļojuma fragments no Lato Lapsas grāmatas “Indija ne pa jokam. Un Pakistāna arī”, Lindas Grīnbergas debija literatūras kritikā, Signes Raudives sagatavotais jaunāko e-grāmatu apskats un fragments no klasiska piedzīvojuma – Žila Verna “80 dienām ap zemeslodi”.

Žurnāls “Sans” ir lejupielādējams EPUB datnes formātā e-grāmatnīcā Las.am un lasāms bezsaistē jebkurā lietotāja elektroniskajā ierīcē (viedtālrunī, planšetdatorā, personālajā vai portatīvajā datorā u. tml.), iepriekš uzstādot atbilstošu bezmaksas lasīšanas aplikāciju.

Žurnāla “Sans” izdevējs ir biedrība “Publicētava”. Pirmā numura izdošanu atbalsta lielākais izglītības portāls Latvijā e-klase.lv un e-grāmatnīca Las.am.

 

Žurnāla otrais numurs tiks izdots septembrī.
 
 

 

Ziņu sagatavoja:

Arturs Skutelis

 Biedrība “Publicētava”

E-pasts: arturs.skutelis@gmail.com