Katra redzētā bibliotēka bija atšķirīga, ar savu darba stilu, krājuma izkārtojumu, telpu noformējumu. Kopīgā iezīme – visās bibliotēkās bija izstādītas skaistas vietējo mākslinieku gleznas.

 

Vispirms paviesojāmies Alberta Kronenberga Slokas bibliotēkā, kas rīta agrumā bija klusa un mājīga. Lai ieietu Slokas bibliotēkā, jāiziet caur interesantiem grāmatas vārtiem, kur attēloti A.Kronenberga grāmatu tēli. Bibliotēkā pašlaik bija apskatāma izstāde “Bibliotēkas, kas palīdzēja izaugt Latvijai”. Priecājāmies par skaisti iekārtoto bērnu nodaļu.

 

Pēc Slokas devāmies apskatīt netālu esošo Kauguru bibliotēku, kas pārsteidza ar lielo apmeklētību. Bibliotēka atrodas blīvi apdzīvotā rajonā, līdz ar to šeit ir liels lasītāju skaits, apmeklējums un notiek dažādas aktivitātes. Bibliotēkas bonuss ir iespēja rīkot āra pasākumus pļaviņā pie bibliotēkas.

 

Tālāk devāmies uz nelielo Lapmežciema bibliotēku, kur pirms pāris gadiem sākusi strādāt jauna, enerģiska darbiniece. Apjoma ziņā šī bibliotēka līdzinās mūsu Daugmales bibliotēkai.  Bibliotēkas telpas iekārtotas ļoti gaumīgi un moderni, bet bibliotekārā darba ziņā vēl daudz darāmā.

 

Ragaciema kapos apmeklējām Tautas dzejnieka Imanta Ziedoņa atdusas vietu.

Foto no brauciena šeit.