2012. gada 3. martā plkst. 14.00 Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā (Rīgā, Ķīpsalas iela 8), Latvijas Grāmatu izstādes 2012 kultūras programmas ietvaros, tikšanās ar rakstnieci Katarinu Hāgenu.

Pasākums notiek vācu un latviešu valodā.

Vācu rakstniece Katarina Hāgena sarunāsies ar savu izdevēju un iepazīstinās ar romānu “Ābolu sēkliņu garša”, ko 2011. gadā latviešu valodā klajā laida izdevniecība “Jumava”.

“Ābolu sēkliņu garša” ir Katarinas Hāgenas pirmā grāmata, kas guvusi plašu atzinību gan Vācijā, gan arī pasaulē – romāns nedēļām ilgi atradās labāk pārdoto grāmatu sarakstu pirmajās vietās un tas ir izdots 25 pasaules valodās.

Romānā Katarina Hāgena, stāstot par kādas ģimenes sievietēm, aplūko trīs paaudžu likteņus. Tas ir romāns par atcerēšanos un aizmiršanu.

Pēc Bertas nāves Īrisa manto māju. Pēc daudziem gadiem Īrisa atkal stāv vecmāmiņas vecajā mājā, kur bērnībā vasaras brīvdienās kopā ar māsīcu spēlējušas pārģērbšanās rotaļas. Viņa klejo pa istabām un dārzu – laiku zaudējušu pasauli, kurā sarkanās jāņogas nenogatavojušās un kā konservētas asaras tiek ievārītas ievārījumā, kurā kāds koks zied divas reizes pēc kārtas, zūd ciemati un sievietes ar pirkstu galiem dzirksteles šķeļ.

Īrisa taustās pati savās atmiņās un aizmirstajā. Ko patiesībā darīja viņas vectēvs pirms devās karā? Kuri vīrieši mīlēja Bertas meitas? Kurš ēda ābolu ar visām sēkliņām? Galu galā Īrisa nonāk līdz tai naktij, kad māsīca Rozmarija piedzīvoja briesmīgo nelaimi. Ko Rozmarija darīja uz ziemas dārza jumta? Un ko viņa vēl 14gribēja pateikt Īrisai? Īrisa nojauš, ka ir dažādi aizmiršanas veidi. Un atcerēšanās ir tikai viens no tiem.

Papildu informācija par rakstnieci un grāmatu pieejama tīmekļa vietnē:

www.goethe.de/ins/lv/rig/kue/lit/lv8778847v.htm