2014. gada 1. martā plkst. 12.00 Tukuma bibliotēkā (Tukumā, Šēseles ielā 3) notiks Kārlim Ķezberam veltītas izstādes atklāšana.

 

Izstādes atklāšanā piedalīsies rakstnieka meitas Dace Ķezbere un Mārīte Plūme – viņas uz pasākumu ieradīsies no Ķezbera pēdējās dzīvesvietas Čikāgas, ASV. Bet ar literātam veltītu priekšlasījumu uzstāsies filoloģijas zinātņu doktore Ingūna Daukste-Silasproģe.

 

Par godu rakstniekam spēlēs flamenco ģitārists Rolands Masaļskis, bet viņa literāro darbu etīdes izspēlēs Tukuma jauniešu teātris “Knifiņš”.

 

Svētdien, 2. martā Vecmoku bibliotēkā ar viņa meitu un mūziķes Aijas Penderes līdzdalību notiks Ķezberam veltīta atmiņu pēcpusdiena.

 

Rakstnieks Kārlis Ķezbers dzimis 1914. gada 2. martā Vecmoku pagasta “Roņu” mājās. No 1943. līdz 1944. gadam bijis laikraksta “Daugavas Vēstnesis” redakcijas Rīgas nodaļas vadītājs. 1944. gadā emigrējis uz Vāciju. Bet 1949. gadā izceļojis uz ASV.

 

Pirmā Ķezbera trimdā izdotā grāmata bija “Usmas zēnu dēkas” (1954), kam cits pēc cita sekoja nākamie romāni, no kuriem īpašu atzinību guvis “Alkazars”, kas izdots 1979. gadā.

 

Rakstnieks miris 2006.gada 12.martā Čikāgā.

 

Pasākums ievadīs Kārļa Ķezberga simtgadei veltīto notikumu virkni Tukuma novadā.