Arī Latgales Centrālā bibliotēka un tās filiāles Karjeras nedēļas ietvaros piedāvā virkni interesantu pasākumu. Bērni un jaunieši varēs iepazīties ar profesiju amata noslēpumiem interaktīvās nodarbībās un literatūras izstādēs, kā arī tikties klātienē ar dažādu profesiju pārstāvjiem – Latgales zoodārza direktoru biologu Mihailu Pupiņu, spīdvejistu Andžeju Ļebedevu, hokeja treneri Juriju Agureikinu, skolotāju Annu Zībergu un Daugavpils bērnu cirka studijas “Jaunība” vadītāju Jevgeņiju Čirkovu. Pilnu informāciju par Latgales Centrālās bibliotēkas un tās filiāļu piedāvājumu un pasākumu apmeklējuma pieteikšanu meklējiet šeit.

 

Karjeras nedēļu no 13. līdz 17. oktobrim organizē Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA), izmantojot arī Eiropas Komisijas Euroguidance programmas atbalstu. VIAA šo iniciatību realizē sadarbībā ar 15 Latvijas pilsētu un novadu pašvaldībām un to izglītības pārvaldēm. Šoreiz gadskārtējā pasākumu cikla moto aicina jauniešus pārdomāt savas nākotnes profesijas izvēli: “Es būšu … Vai zini, kas būsi Tu?”

 

Iniciatīvas autori skaidro, ka Karjeras nedēļas mērķis ir palīdzēt jauniešiem izzināt savas karjeras iespējas, celt mācību motivāciju un izvēlēties savām spējām, interesēm un iespējām atbilstošu izglītības ceļu uz nākamo profesiju.

 

Būsiet mīļi gaidīti Karjeras nedēļas pasākumos mūsu bibliotēkās!