2015. gada 8. maijā plkst. 19.00 Pārventas bibliotēka un Kameransamblis.lv aicina uz kamermūzikas koncertu “Satikšanās trijatā”.

Flautistes Rūtas Īzākas un pianistes Ilzes Kundziņas duets “DuoRI”, turpinot meklēt domubiedrus savā paplašinātajā sastāvā “Kameransamblis.lv”, šoreiz uz sadarbību aicinājis atraktīvo un daudzpusīgo LNO solisti Baibu Berķi.

 

Trīs jaunu, talantīgu mūziķu satikšanās ar latviešu komponistu darbiem un klausītāju Ventspilī un Rīgā – tā ir koncerta “Satikšanās trijatā” pamatideja. Koncerta programmā iekļauti  gan pazīstami skaņdarbi, gan retāk atskaņoti darbi, sevišķu vērību veltot tēlu, raksturu un noskaņu daudzveidībai, kā arī koncertos ne tik bieži  dzirdamam ansamblim – balss, flauta un klavieres.

Koncertā skanēs latviešu mūzikas klasiķu brāļu Jāņa un Jēkaba Mediņu dziesmas, zvaigžņu apdziedātājas Lūcijas Garūtas darbi- gan dramatiskā solodziesmā, gan īpaši ažūrā trio “Mirdzošā tīklā”, Romualda Kalsona Svīta flautai. Īpaša vērība šajā programmā veltīta Aivara Kalēja daiļradei.  Divos atšķirīgos skaņdarbos skanēs flauta- parastā flauta tēlainajā un dramatiskajā “Vēja dziesmā” un pikolo flauta franču mūzikas ietekmētajā “Satikšanās lietū”. Skaņdarbs šajā pārlikumā Latvijā skanēs pirmo reizi. Baiba Berķe klausītājus priecēs ar komponista A.Kalēja “Pavasara madrigālu”, kura teksta autors ir franču dzejnieks Amadi Žamēns.

Latviešu kamermūzikas koncertā neiztikt bez Pētera Plakida darbiem. Šoreiz – asprātīgā, citātiem un alūzijām bagātā “Ēnu deja” flautai un klavierēm, kā arī komponista mūzikā tulkotie “Trīs Ojāra Vācieša dzejoļi”.

Sievišķīgs piesitiens koncerta izskaņā būs Selgas Mences “Trīs Māras Zālītes dzejoļi” balsij, flautai un klavierēm.

Ieeja koncertā bez maksas.

 
Informācijai:
Igeta Gredzena
Ventspils bibliotēka
Pārventas bibliotēkas vadītāja
Tālr.: 63680072; 22030982
igeta.gredzena@ventspils.lv
www.biblioteka.ventspils.lv