Monētu dienas publiskajās bibliotēkās ir Latvijas Bankas un projekta “Trešais tēva dēls” sadarbības iniciatīva, kas bibliotēku apmeklētājiem piedāvā aizraujošu programmu – piedalīties aptaujā un nobalsot par vienu no septiņiem sudrabā iekaltiem stāstiem par Latviju, ko veidojuši izcili mākslinieki, un, risinot krustvārdu mīklu, uzzināt vairāk par Latvijas bankas jubilejas un piemiņas monētām.

 

Lai piedalītos balsojumā un krustvārdu mīklas risināšanā, sākot ar 2. martu interesentiem jādodas uz savu tuvāko publisko bibliotēku un jāatver interneta vietne www.monetudienas.lv. Tajā atradīsiet informāciju par septiņām 2011. gada monētām. Saite uz balsojuma vietni un piekļuve krustvārdu mīklai tiks aktivizētas piektdien, 2. martā. Gan balsojumam, gan krustvārdu mīklas risināšanai atvēlētas divas nedēļas – līdz 15. martam.

 

Tā kā krustvārdu mīkla ir pieejama tikai pašvaldību publisko bibliotēku interneta tīklā, spēles dalībnieki var izmantot bibliotēku stacionāros datorus vai pieslēgties bibliotēku bezvadu (Wi-Fi) interneta tīklam ar saviem portatīvajiem datoriem. Dalībnieki sev tuvāko bibliotēku adreses var atrast portālā www.biblioteka.lv.

 

Arī šogad Monētu dienu ietvaros bibliotēku apmeklētāji, kas balso par kādu no monētām, vienlaikus piedalās “Bibliotēku gada monētas 2011” nominēšanā. Šīs monētas autori saņems projekta “Trešais tēva dēls” (3td) sagādātu atzinības rakstu. Bibliotēku balsojumā tiks uzskaitītas balsis, kas nodotas, izmantojot pašvaldību publisko bibliotēku tīklam pieslēgtos datorus – stacionāros vai portatīvos. Aktīvākās bibliotēkas pārstāvjiem tiks dota iespēja 3td balvu pasniegt nominētās monētas māksliniekiem aptaujas “Latvijas gada monēta 2011” svinīgajā noslēguma ceremonijā 12. aprīlī.

 

Monētu dienu noslēgumā aktīvākās bibliotēkas, kas tiks noteiktas, summējot gan balsotājus, gan spēles – krustvārdu mīklas – dalībniekus, saņems Latvijas Bankas sagādātus grāmatu komplektus.

 

2011. gada pavasarī, balsojot par 2010. gada monētu, aktīvākās bija Ventspils bibliotēka ar tās filiālēm, Riebiņu novada Kastīres bibliotēka un Durbes pilsētas bibliotēka.