Izstāde Jelgavas grāmatu mīļotājiem dos iespēju gūt ne tikai priekšskatu par ārvalstu grāmatu vizuālo noformēju, bet svešvalodu zinātājiem piekļūt arī dažādu grāmatu saturam. Izstādē tiks izstādītas grāmatas, kas drukātas Vācijas, Krievijas, Somijas, Francijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Nīderlandes un Dānijas izdevējiem.

„Jelgavas tipogrāfija kā Stefenhāgena grāmatspiestuves tieša tradīciju turpinātāja cenšas saglabāt ne tikai radošo grāmatiespiedēju un grāmatiesējēju garu, bet, līdzīgi kā Stefenhāgena grāmatspiestuve, Jelgavas tipogrāfija vēlas dot naudā nenovērtējamu pievienoto vērtību jelgavniekiem, dodot iespēju piekļūt zināšanām, idejām un informācijai, kas savādāk Jelgavā nebūtu pieejama,” stāsta Jelgavas tipogrāfijas valdes priekšsēdētājs Juris Sīlis.

Kā zināms, Stefenhāgenu dzimta bija liela mākslas, kultūras un zinātnes atbalstītāja un, piemēram, tipogrāfijas otrajā stāvā daudzus gadus uzturēja Kurzemes Provinces muzeju.
Stefenhāgeni bija ievērojama grāmatizdevēju dzimta Jelgavā, kuras pārstāvji vadījuši šo uzņēmumu 13 paaudzēs 150 gadu ilgā laikposmā – no 1769. līdz 1919. gadam. Stefenhāgena grāmatspiestuve atradās Kannulējēju ielā 20 (tagad Raiņa ielā 20).

Jelgavas tipogrāfija pašlaik ir viens no vadošajiem grāmatu ražošanas uzņēmumiem Latvijā, kurš šogad saražos aptuveni 3,5 miljonu grāmatu, no kā puse nonāk pie Latvijas lasītājiem, savukārt otra puse tiek eksportēta Vācijas, Somijas, Krievijas, Francijas un citiem ārvalstu izdevējiem.

Izstāde “Jelgavā top grāmata pasaulei” Jelgavas Zinātniskās bibliotēkas lasītavā (2.stāvā) būs apskatāma līdz 2013.gada 3.februārim.