Projekta partneri ir Utenas A. Un M. Miškiņa publiskā bibliotēka, kas dibināta 1931. gadā un ir viena no Lietuvas modernākajām bibliotēkām. Tai ir trīs filiāles pilsētā un 22 novada bibliotēkas. Utenas bibliotēka pilda kultūras, informācijas un izglītības centra funkcijas, tā ir viena no pirmajām bibliotēkām Lietuvā, kas izveidojusi publiskās piekļuves interneta centru un uzsākusi datorprasmju apmācību kursus iedzīvotājiem. Kopš 1994. gada iestāde aktīvi iesaistās valsts un pārrobežu projektos, lai modernizētu bibliotēkas pakalpojumus. 2002. gadā bibliotēka tika atzīta par paraugbibliotēku Austrumeiropas un Viduseiropas valstīm, jo tā aktīvi darbojās, lai kļūtu par mūsdienu sabiedrības informācijas centru.

 

Projekta ietvaros bibliotēkas darbinieki iegūs jaunas zināšanas un prasmes, lai uzlabotu un padarītu pieejamākus bibliotēkas pakalpojumus cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, tiks veicināta starptautiskā sadarbība.

 

Projekta kopējais budžets ir 980 eiro, to pilnā apmērā finansē Nordplus mobilitātes programma.

 

Nordplus Pieaugušo izglītības programma ir viena no Nordplus programmas piecām apakšprogrammām. Tās ietvaros iespējams attīstīt sadarbību starp pieaugušo izglītības iestādēm un ieviest jauninājumus pieaugušo izglītības kvalitātes uzlabošanai, stiprināt to pamata kompetences, veidot ciešāku saikni satrp pieaugušo izglītību un darba dzīvi.

 

Vairāk par Nordplus programmu skatīt šeit: http://viaa.gov.lv/lat/starpt_fin_intrumenti/nordplus/nordplus_pieauguso_programma/