Jauns darba cēliens sākas ne tikai skolās, bet arī Digitālajā centrā. Interesenti tiek aicināti pieteikties apmācībām Microsoft Office biroja, digitālās apstrādes (foto un video) programmās, kā arī AutoCAD bāzes un padziļinātajā kursā. Apmācības sāksies tiklīdz būs pieteicies nepieciešamais dalībnieku skaits.

19. septembrī turpināsies pavasarī uzsāktās bezmaksas apmācības darba meklētājiem “Nodarbinātības rīks”. Lai novērtētu savas prasmes, izvēlētos atbilstošo nodarbošanās veidu un veiksmīgi prezentētu sevi darba devējam, līdz 15. septembrim tiek aicināti pieteikties jauni dalībnieki. Apmācības piemērotas ne tikai darba meklētājiem, bet ikvienam, kurš vēlas uzlabot savas datorprasmes un celt savu pašvērtējumu karjeras attīstībai, kā arī pašnodarbinātiem un māmiņām bērnu kopšanas atvaļinājumā.

Senioriem un ikvienam, kurš vēlas apgūt datorprasmes bez priekšzināšanām līdz 10. septembrim ir iespēja pieteikties uz 8 stundu apmācībām “Informācijas sabiedrības pamatprasmes”.

Arī vasarā Digitālajā centrā notika aktīvs darbs. Aizvadītajās vasaras brīvdienās gan skolēni, gan skolotāji pilnveidoja savas zināšanas datorprasmēs. Bērni no 8 līdz 12 gadu vecumam ar interesi ieklausījās pasniedzēju stāstījumā par interaktīvās tāfeles un digitālās videokameras darbības noslēpumiem, kas radīja vēlmi to pamēģināt pašiem. Nodarbības beigās veidotās prezentācijas un video sižetus bērni kopīgi noskatījās un izvērtēja paveikto. Kā apliecinājumu par iegūtajām zināšanām digitālajā pasaulē un lietderīgi pavadīto laiku brīvdienās skolēni saņēma apliecības.

Ikdienas darbs skolā kļūst arvien mūsdienīgāks un bez datora neiztikt. Datorapmācībām un savu zināšanu novērtējumam bija pieteikušies vairāk nekā 300 Ventspils skolu skolotāji, no kuriem puse jau augusta mēnesī apmācības pabeiguši. Nokārtojot pārbaudījuma testus, ir iespēja iegūt trīs līmeņu sertifikātus, savukārt, iegūtās zināšanas skolotājiem dos iespēju patstāvīgi strādāt un justies drošiem darbā ar datoru.

 

Mūsu adrese: Akmeņu ielā 3, Ventspilī, tālrunis 63607607, e-pasts vdc@digitalaiscentrs.lv, kā arī Pārventas bibliotēkā Tārgales ielā 4.

 

Nāc un pievienojies digitālajai pasaulei – iepazīsti, mācies un pilnveidojies!