Atvērto kursu programma “i.School” piedāvā vairāk nekā 60 izvēles kursus informācijas profesionāļiem, kuri vēlas pilnveidot savas zināšanas un prasmes, iepazīties ar nozares aktualitātēm, klientu apkalpošanas darbā izmantot jaunākās tehnoloģijas.

 

“No daudziem esam dzirdējuši, ka viņi vēlētos apgūt tikai vienu vai divus mūsu piedāvātos kursus, kas būtu daļa no viņu profesionālās attīstības plāna. Lai apmierinātu šo vēlmi, esam nolēmuši piedāvāt Atvērto kursu programmu,” informē SJSU SLIS direktore Sandra Hirša (Sandra Hirsh). “Tāpat es regulāri dzirdu no mūsu absolventiem, ka viņi vēlas atjaunināt savas zināšanas, apgūstot vēl kādu priekšmetu. Tagad viņi to var izdarīt.”

 

Interesentiem, kuri apsver mācīšanos SJSU SLIS maģistrantūras programmā, tiek piedāvāta iepēja pirms pieteikšanās studijām ne tikai iepazīties ar studiju kursu aprakstiem, bet arī šos kursus izmēģināt. Ja šie cilvēki vēlāk izlemj iestāties maģistrantūras programmā, Atvērto kursu programmā nopelnītie kredītpunkti tiek ieskaitīti studiju kredītpunktos.

 

Kursi ir pieejami ikvienam – uzņemšanai nav nekādu priekšnosacījumu un obligāto izglītības prasību. Kursiem ir viegli piekļūt, jo to darbība pilnībā tiek nodrošināta tiešsaistē. Lielākā daļa kursu satura tiek piedāvāta asinhroni, kas ļauj pildīt uzdevumus un mijiedarboties ar pasniedzējiem un studiju biedriem, kad tas katram ir visērtāk.

 

Kursu piedāvājums atbilst SJSU SLIS Bibliotēkzinātnes un informācijas zinātnes maģistra programmas (Master of Library and Information Science, MLIS) un Arhīvu un ierakstu pārvaldības maģistra programmas (Master of Archives and Records Administration, MARA) saturam. Nodarbības aptver plašu tēmu loku, tostarp jaunās tehnoloģijas, digitalizāciju un saglabāšanu, ierakstu pārvaldību, tīmekļa lietojamību, datu ieguvi, informācijas vizualizāciju, krājumu pārvaldību un bibliotēku pakalpojumus bērniem un pusaudžiem. Daudzi kursi ir īpaši vērsti uz vadības prasmju attīstību.

 

Atvērto nodarbību programma “i.School” ir pieejama vasaras, rudens un pavasara sesijās. Kursi 2014. gada vasaras sesijai publicēti SJSU SLIS tīmekļa vietnē, drīzumā tiks publicēti arī 2014. gada rudens sesijas kursi. Pieteikties vasaras kursiem iespējams līdz 2014. gada 15. maijam.

 

SJSU SLIS sagatavo informācijas profesionāļus. Absolventi strādā dažādās jomās, piemēram, tīmekļa vietņu dizainā, digitālo resursu pārvaldībā, informācijas arhitektūrā, arhīvu darbā, elektronisko ierakstu pārvaldībā, bibliotēkzinātnē. Skola ir atzīts līderis tiešsaistes izglītības jomā.