Ilgus gadus Janīna Sprūdža pasniegusi latviešu skolās Čikāgā, Garezerā un Kursas skolā ASV Rietumkrastā, strādājusi par bibliotekāri Joseph Regenstein bibliotēkā Čikāgā. Būdama atzīta starptautisko tiesību bibliotekāra Ādolfa Sprūdža (19.09.1922 – 12.02.2003) dzīvesbiedre, Janīna uzturēja arī sakarus ar Latvijas Nacionālās bibliotēkas kolēģiem. Ā.Sprūdžs ir daudzu monogrāfju un rakstu autors par tiesību jautājumiem, bijis aktīvs trimdas latviešu sabiedriskās dzīves dalībnieks un organizētājs, Latvijas un Baltijas valstu neatkarības aizstāvis. Visu mūžu uzticams līdzgaitnieks un domubiedrs ir bijusi sieva Janīna.

Regulārus grāmatu dāvinājumus no Ādolfa un Janīnas Sprūdžiem LNB ir saņēmusi jau kopš 80to gadu beigām. Viņi abi ir bijuši aktīvi jaunās Gaismas pils atbalstītāji un dāsni ziedotāji. Īpašs ir pēdējais dāvinājums 2010.gadā – vairāk kā 40 pēdējos gados izdotas grāmatas par vēsturi, it īpaši sarežģītajiem 20.gs. notikumiem, tiesību jautājumiem, bibliotēku darbu mūsdienās, ar kopējo devīzi “Audiatur et altera pars“. Tas ir viens no vērtīgākajiem dāvinājumiem LNB pēdējos gados.

Janīna Sprūdža mūžībā aizgāja 2009.gada aprīlī. Dzimusi Varakļānos 1924.gadā, no kurienes vēlāk karš un bēgļu gaitas Janīnu aizveda sākumā uz Vāciju un tad uz Beļģiju. Studijas Luvēnas universitātē (Beļģijā) ieliek dziļus pamatus ne tikai viņas izglītībā, bet arī dzīves uzskatos un vērtībās. 1955.gadā Janīna Sprūdža ar ģimeni pārceļas uz dzīvi ASV.

Janīnas Sprūdžas mūžu caurvij neizsīkstoša enerģija, apbrīnojama dzīves gudrība un nesavtīgs darbs. Viņa ir un paliek personība — ar savu šarmu un reizē tik spilgto vienkāršību, ar zinātkāri un sev tik raksturīgo erudīciju, ar savu labvēlību, gādību, mīļumu un gaišo skatu uz dzīvi.