Grāmatu lasīšanas kampaņas “Pieķerts lasot” galvenie mērķi ir veicināt grāmatu lasīšanu Eiropā, palielināt lasīšanas nozīmi, atgādinot, ka lasīšana paplašina redzesloku un sniedz patiesu baudu.

 

Nupat atklātās izstādes tapšanā piedalījušās vairāk nekā 160 augsta ranga Eiropas personības, tostarp arī Latvijas kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende, Eiropas Parlamenta deputāte Sandra Kalniete un attīstības komisārs Andris Piebalgs.

 

Tā kā “Jāņa Rozes apgāda” darbinieku ikdiena saistīta ar grāmatām – sākot no grāmatu izvēles līdz pat izdošanai -, darbinieki ik pa laikam tiek “pieķerti lasot”. Izdevniecība nolēmusi paust savu atbalstu starptautiskajai akcijai, fiksējot šo “parādību” fotogrāfijās. Apgāda pārstāvji atgādina, ka katra grāmata tiek izdota ar lielu pienākuma apziņu un mīlestību pret saviem lasītājiem, cerot, ka tā sniegs jaunas zināšanas un pozitīvas emocijas.

 

Grāmatu lasīšanas kampaņu kopš 2005. gada veiksmīgi organizē Eiropas Izdevēju federācija, kas ir neatkarīga un nekomerciāla 28 grāmatizdevēju asociāciju apvienība.