Katrā nodarbībā piedalās kāds rakstnieks, vēsturnieks, literatūras vēsturnieks vai muzeja speciālists, kas apmēram stundu garā lekcijā iepazīstinās jauniešus ar kādu Pārdaugavas epizodi – stāstu par rakstnieku vai daiļliteratūrā atspoguļotu Pārdaugavas vietu. Nodarbības praktiskajā daļā, dalībnieki strādās pie sava radošā darba izveides, ko vajadzēs balstīt kādā pašu izvēlētā, lekcijā saklausītā motīvā. Radošo darbu varēs būvēt gan kā literāru darbu, gan ar vizuālās mākslas izteiksmes līdzekļiem. Nodarbību cikla noslēgumā šie darbi veidos izstādi, kas maijā tiks atklāta Jāņa Akuratera muzejā, bet vēlāk apceļos Latvijas skolas.

Nodarbības jau vadījuši Rūta Mežavilka, Edmunds Frīdvalds un Lelde Stumbre.

28. oktobrī plkst. 16.00 notiks ceturtā (praktiskā) nodarbība STĀSTS UN FOTOGRĀFIJA, ko vadīs multimediju mākslinieks Vitālijs Vinogradovs.

Nodarbība būs pārgājiens, kura laikā Vitālijs Vinogradovs kopā ar Ojāra Vācieša un Jāņa Akuratera muzeja darbiniekiem stāstīs par literātiem un literatūru Torņakalnā, kā arī par pilsētvides fotogrāfiju.

Pārgājiens ietvers šādus pieturas punktus: Jeruzalemes kroga dzīvokļu dažādie saimnieki, Torņakalna bibliotēka, Arkādijas parks, Jāņa Akuratera muzejs un Pārdaugava.

Nodarbība palīdzēs sagatavoties “Grāmatu putnu” radošo darbu konkursam.

Lūgums iepriekš pieteikties, zvanot pa tālr. 26912310 vai e-pastā: akuraters@memorialiemuzeji.lv vai akuratera.muz@inbox.lv

Nodarbības ir bez maksas.

Projektu atbalsta VKKF, izdevniecība “Neputns” un Rakstnieku muzeju biedrība PILS.

Tuvāka informācija pa tālruni 26912310 (Elvīra Bloma) vai e-pastu: akuraters@memorialiemuzeji.lv vai akuratera.muz@inbox.lv.