Atzīmējot 90 gadus, kopš Sigulda ieguvusi pilsētas tiesības, 9. februārī plkst.14.00 Siguldas novada bibliotēkā (Skolas ielā 3, Siguldā) tiks atklāta izstāde “Siguldai – 90. Pilsētas vadība no 1928.gada līdz 2018.gadam”.
 
Sigulda pilsētas tiesības ieguva 1928.gada 25.februārī kopā ar 15 citiem, tolaik sauktiem, Latvijas miestiem. Līdz ar to notika būtisks pavērsiens Siguldas attīstībā un izaugsmē. Lai arī katra apdzīvota vieta attīstās ciešā saistībā ar notikumiem valstī, tomēr tās savdabību ar tikai tai raksturīgām iezīmēm veido vide, vietējie iedzīvotāji, pašvaldība un tās vadītāji. Izstāde atspoguļo Siguldas pilsētas attīstību laikā no 1928.gada līdz mūsdienām, kā arī vairāk nekā 20 pilsētas vadītāju veikumu Siguldas izaugsmē attiecīgajā laika posmā.

Siguldas pilsētā 90 gados vadība ir mainījusies 28 reizes. Siguldas pilsētas priekšstāvju godā šajā laikā bijuši 24 cilvēki, no tiem septiņas sievietes un 18 vīrieši. Daži no viņiem pilsētu vadījuši atkārtoti. Īsākais laika periods pilsētas galvas amatā ir bijuši trīs mēneši, ilgākais – 18 gadi. Pilsētas vadītāji ir bijuši gan ievēlēti no Siguldas iedzīvotāju vidus, gan iecelti. Katram no viņiem ir bijusi sava veiksmīga vai mazāk veiksmīga loma pilsētas politiskajā, saimnieciskajā un kultūras dzīvē.

Ekspozīcija sadalīta 10 vēsturiski hronoloģiskos posmos, kuros apskatīta politiski ekonomisko notikumu ietekme, pilsētas ekonomiskā un infrastruktūras attīstība, panākumi izglītības, kultūras, tūrisma un sporta nozarēs.

Atklāšanā aicināts Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics, kā arī bijušie pilsētas vadītāji: Ausma Skripa, Millija Kirtovska un Tālis Puķītis.

Izstādi veidojuši Turaidas muzejrezervāta darbinieki sadarbībā ar Siguldas novada bibliotēku un Siguldas zonālo valsts arhīvu.

Tā Siguldas novada bibliotēkā būs skatāma līdz 28.februārim.