2015. gada 14. februārī plkst. 13:00 Liepājas bērnu bibliotēkas “Vecliepājas Rūķis” telpās (Liepājā, Malkas ielā 4) tiks atklāta izstāde “Monas Pelīzas smaids”. Izstādes atklāšanas svētkos ikviens mazais liepājnieks kopā ar vecākiem ir aicināts piedalīties arī radošajā darbnīcā “Grāmatu pele”.

Darbu autori ir radošās pilnveides studijas “Mākslas Pasāža RADI” audzēkņi vecumā no 4 līdz 14 gadiem. Izstādē aplūkojamie darbi ir tapuši, iedvesmojoties no itāļu rakstnieka Džeronīmo Stiltona grāmatas “Monas Pelīzas smaids”. Darbu gleznošanas procesā bērni lasīja grāmatā aprakstīto četru peļu piedzīvojumus un iepazinās arī ar pasaules slaveno Leonardo da Vinči gleznu “Mona Lisa”. Radošais process bija interesants un aizraujošs, jo mazie mākslinieki varēja iztēloties un uzgleznot katrs pats savu Monu Pelīzu, kā rezultātā izstādē ir aplūkojami trīsdesmit A3 formāta gleznojumi.

Daudzveidīgās un dažādo raksturu peles būs apskatāmas bērnu bibliotēkā “Vecliepājas Rūķis”, Malkas ielā 4, 3.stāvā no 14. februāra līdz 14. martam.

Izstāde veidota sadarbībā ar Liepājas Centrālās zinātniskās bibliotēkas filiāli – bērnu bibliotēku “Vecliepājas Rūķis”.