Grāmatas atklāšanas svētkos piedalīsies Zvaigznes Detektīvu kluba goda patrons – policijas ģenerālis Aloizs Blonskis, bet Urķīgā Detektīva lomā iejutīsies Latvijas Nacionālā teātra aktieris Jānis Skanis.

 

Tase melnas kafijas ir pirmā no jaunās mūsdienu detektīvu sērijas Izmeklē Anna Elizabete grāmatām. Jaunais detektīvromāns ir viegli ironisks vēstījums par mums – šodien, šeit un tagad, par mūsu tikumiem, grēkiem un grēciņiem, par cilvēka būtību, ko nespēj mainīt ne laiks, ne nauda, ne audzināšana.

 

Izstāde “Latvijas detektīvs” pievēršas ne tikai latviešu detektīvžanra klasikai un jaunākajiem darbiem, bet arī rakstniecības un mūzikas vēsturei, kurā ir gana daudz neskaidru un pretrunīgu notikumu. Muzejs nepiedāvā garantēti pareizu atbildi uz jautājumiem par dažādiem autorības un vārda zādzības gadījumiem, par traģiskiem un komiskiem pārpratumiem rakstniecības un mūzikas dzīvē, par šķietami vieglā žanra grūto likteni lielstraumes procesos. Tā vietā apmeklētājs pats kļūst par galveno izmeklētāju un izvēlas ceļu telpā, atkarībā no sava lēmuma katrā no aptuveni 70 situācijām apskatīdams vienu vai pavisam citu izstādes daļu. Tādējādi izstādi ir iespējams apskatīt vairākas reizes pilnīgi kā no jauna. Izstāde skatāma līdz 2012. gada 31. maijam.

 

Ieeja pasākumā – par brīvu.

 

Uzziņai:
Dace Judina ir žurnāliste, redaktore, režisore. Drukātajā presē un elektroniskajos medijos strādā kopš 90. gadu sākuma. Šobrīd darbojas sabiedrisko attiecību un pasākumu organizēšanas jomā, kopā ar domubiedriem īstenojot dažādus radošus projektus. Intereses – teātris, mūzika, autobraukšana, kriminālistika, datori, dzimtu radu raksti, ainavu arhitektūra, interjera dizains. Pagājušā gada rudenī izdevniecība Zvaigzne ABC laida klajā Daces Judinas psiholoģisko detektīvromānu triloģiju “Tik vienkārši”. Šobrīd autore strādā pie nākamajiem trim detektīvu sērijas Izmeklē Anna Elizabete romāniem – “Dīvainais Līgovakars”, “Vecās muižas rēgs” un “Ziemassvētku mistērija”.

 

Par romānu:
Greznas un vērienīgas ir izdevniecības Magnum desmit gadu un tās šefa 40. dzimšanas dienas svinības senajā Mežmuižas pilī. Uzaicināti ap simts izmeklētu viesu – bagātie un varenie. Par izsmalcinātu svētku programmu rūpējas „Annas Elizabetes Bergas svētku aģentūra”. Viss šķiet brīnišķīgi. Diemžēl no rīta viesību saimnieku viesnīcas numuriņā atrod mirušu. Aizdomas krīt uz visiem un ikvienu, Annas Elizabetes aģentūras labā slava apdraudēta, un viņai nekas cits neatliek, kā, draugiem palīdzot, ķerties pie nozieguma izmeklēšanas.