2014. gada 7. oktobrī plkst. 16.15 Latvijas Universitātes (LU) Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātē (Rīgā, Jūrmalas gatvē 74/76, B1 auditorijā) notiks pasākums, pieminot LU visu laiku lielākā mecenāta Kristapa Morberga 170. dzimšanas dienu. Pasākuma laikā tiks prezentēta LU Bibliotēkas izveidotā virtuālā izstāde, kā arī grāmata par dižo mecenātu.

Godinot Kristapa Morberga piemiņu, LU Bibliotēka izveidojusi virtuālo izstādi “Kristapa Morberga dāvinājums LU Bibliotēkai”. Izstādē sniegts ieskats arhitekta un LU atbalstītāja dzīves gājumā, kā arī viņa novēlētās bibliotēkas satura daudzveidībā, atklājot K. Morberga plašo interešu klāstu.

20.gs. pirmajā pusē uzdāvinātie un mantotie 192 izdevumi ir pieejami LU Bibliotēkā ikvienam interesentiem. Dāvinājumu veido darbi, kas atspoguļo pasaulslavenu arhitektu dzīvi un darbību, dažādu valstu un pilsētu arhitektūras, kultūras un mākslas vēsturi. Dāvinājumā ir iespieddarbi dabaszinātnēs un valodniecībā, kā filozofijā. K. Morberga dāvinājums ietver ilustratīvi bagātus izdevumus, kartogrāfiskus materiālus, mācību grāmatas, ceļvežus un rokasgrāmatas. Izdevumi pārsvarā ir vācu valodā, kā arī franču, angļu un latīņu valodā. Izstāde apskatāma šeit

Pasākuma laikā notiks arī grāmatas “Kristaps Morbergs. No baskāja par multimilijonāru” (autors Arvīds Deģis) atvēršanas svētki. Grāmata ir netradicionāli veidots biogrāfiskais romāns, kas, iespējams, panākumiem iedvesmos arī mūsdienu jaunos censoņus.

Par Latvijas Universitāti

Latvijas Universitāte dibināta 1919. gadā un ir lielākā un tradīcijām bagātākā augstākās izglītības iestāde Latvijā. Visas 134 LU īstenotās studiju programmas ir akreditētas. Tās 13 fakultātēs un 21 institūtā strādā mūsu valsts vadošie speciālisti dabas, humanitārajās un sociālajās zinātnēs. Universitātes darbības mērķis ir kļūt par starptautiski atzītu Eiropas un pasaules nozīmes zinātnes universitāti, dodot ieguldījumu Latvijas tautsaimniecībā un sabiedrības ilgtspējīgā attīstībā.

Papildu informācija:
LU Preses centrs
E-pasts: info@lu.lv
Tālr.: 67034329