Fotogrāfs Vladimirs Nikonovs ir Rēzeknes Goda pilsonis, Rēzeknes vecticībnieku kapu draudzes padomes priekšsēdētājs, pētnieks, vairāku grāmatu, albūmu un atklātņu komplektu par Rēzeknes un Latgales vecticības vēsturi autors, Saeimas deputāts. Viņa lielajā fotogrāfiju kolekcijā ir lauku un pilsētas ainavas, klusās dabas un pat makruzņēmumi, tomēr par īpašu objektu fotogrāfa skatienam V.Nikonovs atzīst cilvēku. Drosmīgi portreti un žanra fotogrāfijas ir jaunās fotoizstādes ar daudznozīmīgu nosaukumu “Tiesas diena jeb prezidenta vēlēšanas” pamatā.

Fotomākslinieka desmitajā, jubilejas personālizstādē ir 34 krāsainas fotogrāfijas, kas stāsta par vienu Saeimas darba dienu, ļoti svarīgu dienu deputātiem, prezidentam, Latvijai. 2011. gada 2. jūnijā Saeimai bija jāizvēlas Latvijas Republikas prezidents starp divām kandidatūrām – toreizējo valsts vadītāju Valdi Zatleru un bijušo baņķieri, deputātu Andri Bērziņu. Visiem zināms rezultāts pēc dramatiskajiem notikumiem un divām balsošanas kārtām – uzvarēja A.Bērziņš. Bet tās dienas atmosfēru Saeimas deputāts V.Nikonovs izjuta pats un spēja mums parādīt ar sava fotoaparāta palīdzību. Negaidīti valsts vadītāju, deputātu, spīkeres un pie Saeimas sienām streikojošā elektorāta portreti kļūst par īstu pārsteigumu izstādes apmeklētājiem. Autors piedāvā iepazīties ar fotogrāfijās iemūžinātajiem mirkļiem pirms vēlēšanām, to laikā un pēc vēlēšanām. Skatienu piesaistošos Saeimas skicējumus V.Nikonovs pastiprina ar oriģināliem darbu nosaukumiem – “Vērtīgais papīrs”, “Gaidīšanas slāpes”, “Viss beidzies”, “Ar pēdējo sveicienu”, “Viegls šoks”.

Vladimirs Nikonovs ir klasiskās fotogrāfijas piekritējs. Neskatoties uz to, ka viņš fotografē ar Canon ciparu fotokameru, datorapstrādes iespējas (korekciju, retušu, mākslinieciskos filtrus utt.) viņš cenšas izmantot minimāli.

Izstāde turpināsies līdz 12. martam Ludzā, Stacijas ielā 41. Atliek tikai ieskatīties un aizdomāties, ieklausīties un izdzirdēt stāstu, kas būs savs katrai fotogrāfijai, sajust emociju, saprast autora domu…