Kuratores: Iliana Veinberga (LV), Marta Vosyliute (LT)

 

Mitoloģija ir Latviju un Lietuvu vienojošs elements, jo mītrades un tēlu struktūrās atrodamas daudzas paralēles starp abām baltu tautām. Mitoloģija kā elements, kuram vēsturiski ir bijusi liela nozīme dažādas tautas pārstāvošu cilvēku ikdienā, kā arī tautas kā kopuma pašidentifikācijā. Varētu šķist ka mītiskā un mītpoētiskā domāšana tā arī ir nogrimusi pagātnes dzīlēs, taču uzskatām, ka tā nav un ar izstādes palīdzību vēlamies identificēt mīta klātbūtni aktuālajā dzīvē. Mākslinieki kā seismogrāfi reģistrēs seno mītu transformācijas mūsdienu iterācijās. Par izejas punktu izmantojot “stikla kalnu” kā tēlu, kas ir klātesošs un atpazīstams gan Latvijas, gan Lietuvas kultūras telpā, izstādes mērķis ir izcelt priekšplānā mītu slāni, kas šobrīd guļ neapzinātībā.

 
Izstādē pārstāvēti mākslinieki, kuru daiļradē grafikai vai grafiskām izpausmēm ir būtiska loma, un kuru radošā darbība saistās ar naratīvu – tā analīzi, izveidi, ilustrēšanu u.c.

 
Izstādē pārstāvētie mākslinieki: Orūnė Raudonė, Greta Grendaitė, Jurgita Jasinskaitė, Airida Rekštytė, Sigute Chlebinskaitė, Ernests Kļaviņš, Gundega Evelone, Liena Bondare, Lilija Dinere, Roberts Diners, Hanele Zane Putniņa, Rasa Jansone.


Izstāde norisinās starptautiska grafikas festivāla Printmaking In Latvia ietvaros.
Festivālu realizē biedrība “Grafikas kamera” (Latvija) un “Non grata” (Igaunija).

 

Projektu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds un Nordisk Kulturfond.