Mūsdainās daudz cilvēku novērtē iespēju strādāt no bibliotēkām: lietot bezmaksas internetu, t.sk., Wi-Fi, ar portatīvo vai bibliotēkas datoru pievienoties tīmeklim informācijas iegūšanai vai saziņai e-pastā, izdrukāt, kopēt, skenēt, pārsūtīt elektroniski dokumentus vai ar interneta bankas starpniecību apmaksāt kādu steidzamu rēķinu,  izmantot citus e-pakalpjumus, tradicionālos informācijas resursus un bibliotekāra palīdzību ar darbu saistītas informācijas meklēšanā, vai vienkārši strādāt patīkamā, radošā un komfortablā vidē.

 

Lai rosinātu bibliotēkas rīkot savas vietējās aktivitātes “Strādā jebkur!” dienas ietvaros visā Latvijā, projekts “Trešais tēva dēls”, Microsoft Latvia un Samsung Electronics Baltics izsludina publisko bibliotēku pasākumu konkursu “Strādā no bibliotēkas!”, kurā vienai bibliotēkai būs iespēja vinnēt  viedtālruni Samsung ATIVE S.

 

Lai piedalītos konkursā, publiskajai bibliotēkai piektdien, 31. maijā, jānoorganizē pasākums, kas tematiski atbilst “Strādā jebkur!” koncepcijai (vairāk uzziniet Microsoft Latvia iniciatīvas mājas lapā – skatīt šeit).

 

Lai pieteiktos konkursam, līdz 27. maijam uz e-pasta adresi 3td@3td.lv jānosūta e-pasts ar pieteikumu brīvā formā, norādot ko, kā, kad un cikos darīs, lai arī mēs varam to popularizēt un aicināt iesaistīties.

 

Konkursa balvas ieguvēju noteiks žūrija, kurā piedalīsies Microsoft Latvia, Samsung Electronics Baltics un projekta “Trešais tēva dēls” pārstāvji.

 

Vērtēšanas kritēriji:

 

– Pasākuma satura, vēstījuma un formāta atbilstība “Strādā jebkur!” koncepcijai;
– Pasākuma apmeklētājums (tiks vērtēts, ņemot vērā bibliotēkas lielumu);
– Atspoguļojums medijos.

 

Pēc pasākuma līdz 2013. gada 7. jūnijam plkst. 12:00 uz e-pasta adresi 3td@3td.lv jānosūta pārskats par pasākuma norisi, kurā jāiekļauj:

 

– Pasākuma apraksts (ne vairāk kā 500 vārdu apjomā);
– Dalībnieku reģistrācijas lapu kopijas un/vai apliecinājums par apmeklējumu fotoattēlos (piem., akcijas gadījumā);
– Pārskats par pasākuma atspuguļojumu tradicionālajos (vietējos un/vai reģionālajos) medijos un sociālajos medijos (pirms/pēc pasākuma), pievienojot saites uz publikācijām vai ekrānšāviņus;
– Citus bibliotēkas sagatavotos publicitātes materiālus vai to kopijas (piem., ielūgumi, afišas, video vai citi).

 

Papildu informācija bibliotēkām tiks nosūtīta 29. aprīlī.