Globalizācija un tehnoloģiju straujā attīstība maina arī kultūras darba formas un metodes, tāpēc šajā jomā strādājošajiem nepieciešamas arvien jaunas zināšanas un praktiskās iemaņas. Lai pilnveidotu kultūras iestāžu darbinieku profesionālo kompetenci, Europe Direct informācijas centrs Valmierā sadarbībā ar Valmieras bibliotēku janvārī rīkoja  Profesionālās pilnveides dienu. Pasākuma laikā Valmieras muzeja, Valmieras kultūras centra, Valmieras integrētās bibliotēkas, kā arī Valmieras zonālā valsts arhīva darbiniekiem  zināšanas un iedvesmu sniedza Kultūras informācijas sistēmu centra (KISC) speciālisti un organizāciju psihologs, personāla vadības konsultants, treneris Uldis Pāvuls.

 

Februārī semināru  par radošuma un inovāciju kultūras veidošanu organizācijā Valmieras integrētās bibliotēkas darbiniekiem vadīja Pauls Irbins, pasniedzējs un starptautiski sertificēts TOC konsultants. 

 

30.martā e-prasmju nedēļas ietvaros Valmieras bibliotēka sadarbībā ar Europe Direct informācijas centru Valmierā Valmieras un novadu bibliotekāriem un sadarbības partneriem – pārstāvjiem no Valmieras pilsētas pašvaldības, Valmieras zonālā valsts arhīva un biedrības “Kristīgais žēlsirdības centrs”, kā arī partneriem no kultūras organizācijām piedāvāja iepazīt Igaunijas Nacionālo muzeju (Igaunijas Tautas muzejs) Tartu. Igauņu nacionālais sapnis piepildījies, muzejs  centrēts uz apmeklētājiem, ekspozīcijā dominē interaktivitāte, ikviens apmeklētājs var piedalīties eksponātu tapšanā – ir video, animācija, skārienjūtīgie ekrāni, instalācijas, skaņu skulptūras un daudz cita.

 

Kopā ar partneriem īstenotās mācības stiprina sadarbību.