Arī stāsta “Dzelzs” autors Jānis Timošenko vēl ir pavisam jauns. Tāpat jauns ir dramaturgs Jānis Balodis, ko intervējusi Maija Treile. Kārlis Vērdiņš piedāvā savu skatu uz jauno autoru darbošanos dzejā, saukdams viņus – “Pasaules pilsoņi”. Arī žurnāla redaktors Jānis Ozoliņš savā slejā saka: “Galu galā katrai paaudzei ir tiesības izvēlēties savus elkus, tieši tāpat kā pirms gadiem četrdesmit, kad sajūsminātās atbalstītājas pulcējās Ziedoņa vai Vācieša literārajos vakaros.”

 

Žurnālā ir dažādu paaudžu autoru (Gundegas Repšes un Jāņa Vādona) esejas, dažādu paaudžu autoru stāsti: Ineses Paklones “Jūs nemīlat Brāmsu” un Osvalda Zebra “Pakalnē”. Ingmāras Balodes atdzejojumā publicēti poļu dzejnieka Rišarda Krinicka dzejoļi “Baložainajā Varšavā”.

 

Plašu interviju “Atmiņas ir salas aizmiršanas jūrā” ar vācu rakstnieci Katarīnu Hāgenu, kurai Latvijā nesen iznākusi grāmata “Ābolu sēkliņu garša”, sagatavojis Kārlis Cīrulis. Bet Bārbala Simsone un Dainis Leinerts aplūkojuši latviešu spoku un fantastikas stāstus.

 

Žurnālā publicētas 10 recenzijas par jaunākajiem oriģināldarbiem un tulkotajām grāmatām.

 

Aktualitāšu nodaļā Guntars Godiņš atskatās uz tikko notikušo ikgadējo Dzejas braucienu, bet Arita Gutāne uz latviešu literatūras tulkojumiem citās valodās. Ir arī krietni daudz anotāciju par jaunākajām grāmatām.

 

Imants Auziņš uzrakstījis atvadu vārdus dzejniecei un tulkotājai Ludmilai Azarovai.

Žurnāla “Latvju Teksti” izdošanu atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds un Rīgas dome.

 

Žurnālu “Latvju Teksti” var iegādāties lielākajās grāmatnīcās, preses kioskos, veikalā-kafejnīcā “Upe” Vaļņu ielā 26, galerijā “Istaba” K. Barona ielā 31a (cena Ls 1,50), kā arī abonēt Latvijas Pastā (www.pasts.lv), abonēšanas centrā “Diena” (www.acd.lv) un Latvijas Literatūras centra mājaslapā (www.literature.lv).