Pasākuma apmeklētāji varēs vairāk uzzināt par Grundtvig programmas, kas nosaukta dāņu filozofa, teologa, mūžizglītības idejas autora Nikoloja Frederika Severīna Grundtviga vārdā, piedāvātajām iespējām.

 

Programmas mērķis ir sekmēt pieaugušo izglītības pieejamību un piedāvājumu, kā arī veicināt jauninājumu, netradicionālu pieeju un alternatīvo mācību metožu ieviešanu pieaugušo izglītībā. 

 

Mācības visa mūža garumā tiek organizētas darbnīcās, kurās kopā darbojas cilvēki no dažādam Eiropas valstīm. Darbnīcas, kas norisinās Eiropas Savienības dalībvalstīs un kandidātvalstīs, Šveicē, Norvēģijā, Lihtenšteinā, Islandē ilgst 5 -10 dienas, to tēmas ir visdažādākās, no pavārmākslas līdz kultūrvēsturei, un tajās var pieteikties ikviens pieaugušais, nosūtot pieteikuma vēstuli. Organizatori atlasa darbnīcu dalībniekus, kuriem mācības, uzturēšanās un ceļa izdevumi ir bez maksas. 

 

Pasākumā Ventspils Galvenajā bibliotēkā piedalīsies Laima Špude, ventspilniece, kura, izmantojot Grundtvig programmas iespējas, pabija Turcijas pilsētā Konijā, apgūstot amatniecību un rokdarbus. 

 

Aicinām visus interesentus!