Tā radās grāmata, kurai līdz pat pēdējam brīdim nebija nosaukuma, līdz Reinis to ieraudzīja sapnī. Grāmatas atvēršanas svētki notiks 2011. gada 14. decembrī plkst. 19:00 mākslas telpā “OSIS Māja”, skvērā pie Latvijas Nacionālās operas (Rīgā, Aspazijas bulvārī 3). Lūdzu, atnāciet! Reinis jūs ļoti gaidīs.

“Kam es rakstu? Sev. Bet arī citiem. Mana dzeja ir iespēja kādam gūt jaunu pieredzi, nekāpjot kalnos, nelietojot narkotikas. Tāds miermīlīgs adrenalīns. Nosaukums? To ieraudzīju sapnī kā Mendeļejevs savu tabulu. Patiesībā tas nenozīmē neko citu kā manas sajūtas, izteiktas valodā, kas neskan. Tie, kas meditējuši, mani sapratīs. Pēc tam jau var meklēt citas jēgas un nozīmes – kas nu kuram tuvāk,” stāsta Reinis. “Es, protams, sapņoju, ka varbūt kādreiz izdosies publicēt grāmatu. Runāju ar vienu, ar otru, kaut kas sākās, bet tad iestrēga. Vasaras sākumā mani uzrunāja puisis vārdā Jānis, kaut kā es viņu ieinteresēju un viņš atbrauca ciemos. Viņam patika mana dzeja, man – viņa mūzika. Viss notiek tad, kad tam ir jānotiek, kad ceļā gadās pareizais cilvēks.”

Grupas “Instrumenti” mūziķis Jānis Šipkēvics: “Es par Reini nejauši izlasīju tviterī, uzgāju viņa mājaslapu c5.lv un noklausījos viņa stāstu. Pēcāk uzdrošinājos piezvanīt un uzprasījos ciemos. Tā mēs iepazināmies, kopš tās dienas labprāt laiku pavadām sarunās par visdažādākajām tēmām. Pamazām iepazinu arī Reiņa radošo pusi – viņa rakstītos dzejoļus, biju tiešām pārsteigts par spēku, kas staro no tiem, arī māksliniecisko kvalitāti. Sapratu, ka būtu netaisnīgi, ja tie paliktu tikai Reiņa pierakstos, tādēļ mēģināju darīt visu, lai savus draugus mobilizētu kopīgam mērķim – palīdzēt tapt jaunai, svaigai dzejas grāmatai. Esmu bezgala priecīgs, ka tas materializējies – ka Reiņa brīnišķīgā dzeja būs pieejama cilvēkiem, kas lasa.”

“Man patīk tas, kas ir iznācis, un tas nav tikai stāsts par cilvēka personisko cīņu. Atlasot dzejoļus, par Reiņa īpašo stāvokli nedomājām, jo gribējās, lai sanāk kaut kas, kam būtu vērtība arī pašam par sevi. Reini pakļāvām tādām pašām mocībām kā jebkuru jauno dzejnieku, un ir sanākusi laba grāmata. Tur ir daudz spēcīgas dzejas. Reinim vajag naudu, bet jums šī grāmata nav jālasa aiz žēluma. Jums tā ir jāizlasa dzejas dēļ, kas ir vīrišķīga cīņa uz gaismu. Un vēl tāpēc, ka fizisku ierobežojumu dēļ dzejniekam nav bijis iespējas liekvārdībai. To, ko Reinis ir uzrakstījis, to patiešām vajag pateikt,” uzsver dzejniece Agnese Krivade.

Agneses Krivades un Jāņa Rokpeļņa sakārtotā grāmata ar mākslinieka Reiņa Pētersona ilustrācijām būs nopērkama lielākajos Latvijas grāmatu veikalos.