Jaunajā sadaļā tiks publicētas grāmatu, teātra izrāžu un pasākumu recenzijas, oriģinālliteratūra bērniem, raksti par aktuālām tēmām un diskusijas par jautājumiem, kas skar bērnu kultūras pieredzi.

 

Interneta žurnāls “Satori” jau gadu darbojas jaunas redakcijas paspārnē. Šī gada laikā tas ir paplašinājis satura robežas, aptverot ne tikai literatūru, filozofiju un kultūras procesu telpu, bet arī diskusiju par sociāliem un politiskiem jautājumiem. Vienlaikus ticis saglabāts arī viens no sākotnējiem “Satori” mērķiem – radīt labvēlīgu vidi jaunās latviešu literatūras attīstībai.

 

No 4. februāra interneta žurnālā “Satori” tiek atvērta jauna sadaļa “Ar bērniem”, kurā tiks publicēti grāmatu, teātra izrāžu un pasākumu recenzijas, oriģinālliteratūra bērniem un viedokļu raksti par aktuālām tēmām. Tā būs vieta, kurā vecāki varēs iegūt vispusīgu informāciju, kādu šobrīd grūti atrast ar bērnu kopšanu un audzināšanu saistītajos medijos, kā arī iesaistīties diskusijā par aktuāliem jautājumiem, kas skar bērnu kultūras pieredzi. Īpaša vieta jaunajā sadaļā atvēlēta kultūras notikumu kalendāram, kurā pārskatāmā veidā būs iespējams uzzināt par tuvākajiem pasākumiem, kurus interneta žurnāls “Satori” iesaka apmeklēt kopā bērniem.

 

Viens no jaunās sadaļas uzdevumiem būs arī jaunas un kvalitatīvas bērnu oriģinālliteratūras attīstība, tāpēc šodien tiek publicēta saruna ar dzejnieci Inesi Zanderi un izdevēju Alīsi Nīgali par to, kādām ir jābūt bērnu grāmatām. “Satori” aicina autorus un izdevējus piedāvāt publicēšanai sadaļā “Satori ar bērniem” jaunu, oriģinālu un tulkotu literatūru: dzeju, stāstus, pasakas, mācību un spēļu materiālus.