Noslēdzies interneta žurnāla “Satori.lv” skolēnu ilustrāciju konkursa pirmais ceturksnis, kurā noskaidrots arī uzvarētājs – tā ir Rute Marta Jansone no Jāņa Rozentāla Rīgas mākslas vidusskolas 2. kursa, kura balvā jau saņēmusi “Lattelecom” sarūpētu planšetdatoru. Rute Marta Jansone konkursā piedalījās ar “Satori” publicētā Daces Dzenovskas raksta “Valstnācijas slogs” (http://satori.lv/raksts/6416) ilustrāciju.

 

Pati Rute Marta Jansone par savu darbu stāsta: “Šo rakstu ilustrēt es izvēlējos, jo tas Dacei Dzenovskai izdevies kā lielisks stāsts, kas uzbur ainu par to, cik “valstsnācijas slogs” varētu būt smags mūsu sabiedrībai. Rakstā risinātā problēma ir aktuāla arī man. Šajā ilustrācijā esmu uzzīmējusi arī savu pašportretu.”

 

Ikviens 7.-12.klases skolēns, kurš lasa interneta žurnālu “Satori.lv”, līdz katra mēneša 20. datumam var iesūtīt savu ilustrāciju kādai no interneta žurnāla publikācijām un iegūt balvā planšetdatoru. Konkursa dalībniekam ir jāizvēlas jebkurš interneta žurnāla “Satori” publicētais raksts, neatkarīgi no tā žanra – recenzija, prozas darbs, dzejoļu kopa, komentārs, intervija u.c. – un jārada ilustrācija izvēlētājai publikācijai. Ilustrācijas var būt radītas jebkādā tehnikā – tā var būt fotogrāfija, zīmējums, gleznojums, līmējums, kolāža, videodarbs u.c.

Konkurss tiek rīkots sadarbībā ar “Latelecom”, kas nodrošinās uzvarētaju balvu fondu. Kopumā konkursa norises laikā planšetdatorus saņems 4 labāko darbu autori, bet vismaz 12 autori saņems veicināšanas balvas.

 

Konkurss noslēgsies 2014. gada 1. novembrī. Pēdējie darbi var tikt iesūtīti līdz 2014. gada 20. oktobrim.

 

Ar konkursa nolikumu iespējams iepazīties http://satori.lv/konkurss Vairāk informācijas var iegūt, rakstot e-pastu uz satori@satori.lv vai zvanot 26147755.

Interneta žurnāls “Satori” (www.satori.lv) ir kultūras un patstāvīgās domas portāls, kura mērķis ir uzturēt augstus standartus kultūras patēriņa un dialoga jomā.