2014. gada 12. oktobrī plkst.15.00 Pārventas bibliotēka (Ventspilī, Tārgales ielā 4) aicina uz Ingezundas (Zviedrija) Mūzikas augstskolas studentu klaviermūzikas koncertu.

Pirms pāris gadiem Ingezundas Mūzikas augstskolā par klavieru nodaļas vadītāju kļuva enerģiskā Jūlija Mustonena-Dālkvista (Julia Mustonen-Dahlkvist). Kopš tā brīža augstskolas radošā dzīve ir ļoti aktivizējusies. Arī sadarbībā ar Latviju. Šogad pavasarī Zviedrijas augstskolā viesojās profesori no Latvijas Mūzikas akadēmijas, bet tagad, šajās oktobra dienās, zviedru jaunie pianisti apciemo Latviju.
 
Kopā ar savu pasniedzēju Jūliju Mustonenu-Dālkvistu (Julia Mustonen-Dahlkvist) jaunie pianisti Ernsts Erlansons (Ernst Erlanson), Matiass Lunds (Mattias Lund) un Pērs Olsons (Per Olsson) sniegs koncertus Latvijas Mūzikas akadēmijā, Pāvula Jurjāna mūzikas skolā Rīgā un arī Pārventas bibliotēkā Ventspilī.

Programma būs daudzšķautņaina un izpildījums efektīgs. Koncertā tiks atskaņoti pasaules klasiķu  L.van Bēthovena Sonāte Re mažorā, F. Šopēna Etīde Do mažorā, M. Ravēla Skarbo no cikla Nakts vīzijas, S.Rahmaņinova Etīde-glezna Re mažorā un citi skaņdarbi.

Ieeja koncertā bez maksas.

Informācijai:
Igeta Gredzena
Ventspils bibliotēkas
Pārventas bibliotēkas vadītāja
Tālr. 63680072; 22030982
igeta.gredzena@ventspils.lv
www.biblioteka.ventspils.lv