Seminārs notiks Kultūras informācijas sistēmu centra Mācību klasē (Rīgā, Tērbatas ielā 53 – 7, 5. stāvā).

Semināra darba kārtība:

10.30 – 11.30 Proquest Central resursu pētniecības un pārvaldības rīks.  

Pivot risinājums pētniecības attīstībai un plānošanai.

11.30 – 12.20 Proquest produktu piedāvājums: Dissertation & Thesis, Hospital Collection, Historical Collection, Science & Technology Collection, to raksturojums, satura un funkcionalitātes jaunumi.

Ebrary eBooks.

12.20 – 12.30 Jautājumi un atbildes.

Proquest Central (www.proquest.co.uk) ir daudznozaru resursu pētniecības un pārvaldības rīks, kas apvieno 30 visvairāk izmantoto PQ datubāzu resursus. Iespējama informācijas  meklēšana atsevišķās konkrētās datubāzēs vai arī visās uzreiz, aptverot konkrētas nozares un starpnozaru resursus, kas pieejami uz šīs platformas. Rīks piedāvā plašu daudznozaru informācijas izguvi, kā arī RSS, satura brīdinājumus, Smart Search, rakstu sasaisti un citas funkcijas. Platforma nesen saņēmusi augstu Charleston Advisor novērtējumu – 5 no 5 zvaigznēm par saskarnes kvalitāti un meklēšanas iespējām. 

Pivot ir tīmekļa izpētes un pārraudzības rīks, kas apvieno plašu informāciju par globāliem finansēšanas avotiem un iespējām pētniecībā apvienojumā ar pasaules lielāko pētnieku profilu kolekciju. Ar Pivot pētnieki, pasniedzēji, pētniecības administratori var viegli izpētīt jaunas iespējas finansējuma saņemšanai un novērtēt to atbilstību savam zinātniskā darba profilam, kā arī plānot iespējamo sadarbību ar citiem pētniekiem, pārvaldīt izpētes procesa rezultātus un plānot gan tūlītēju, gan ilgtermiņa finansēšanas stratēģiju. 

Proquest Dissertation & Thesis piedāvā augstskolu absolventu publicētos promocijas un/vai maģistra darbus. ProQuest platforma nodrošina pieeju publikāciju citātiem un anotācijām, kā arī bezmaksas piekļuvi 24 lappušu ievada tekstam un pilntekstam PDF formātā. 

ProQuest Hospital Collection, Historical Collection, Science & Technology kolekciju apskats un resursu raksturojums.

Ebrary eBooks (www.ebrary.com) piedāvā bibliotēkām plašu pasaules vadošo izdevēju daudznozaru e-grāmatu klāstu tādās nozarēs kā bizness un ekonomika, datori un IT, izglītība, inženierzinātnes & tehnoloģijas, vēsture un politikas zinātnes, humanitārās zinātnes, vides studijas, literatūra, likumdošana, dabas zinātnes, medicīna u.c.

Seminārs notiek angļu valodā, to vada Juri Valla, Sales Manager Finland & Baltics ProQuest

 

Lūgums pieteikt dalību seminārā līdz 22.08.2014., norādot savu vārdu, uzvārdu, pārstāvēto iestādi (pieteikumus sūtīt uz epastu: agrita.sagalajeva@kis.gov.lv).