2014. gada 2. februārī plkst.13:00 Jelgavas Zinātniskās bibliotēkas galerijā (Jelgavā, Akadēmijas ielā 26) notiks izstādes “Manas mājas” atklāšana un tikšanās ar mākslinieci Inesi Mīlbergu.

Grafikas, zīmējumi un akvareļi tapuši vairāk nekā desmit gadu garumā. Daļa no tiem ir mākslinieces nostalģiskas atmiņas par pagājušo, citi radušies saistībā ar ikdienā redzēto un izjusto.

“Manas mājas – tās ir mājas, kurās dzīvoju, mana ģimene, bērni. Manas mājas ir arī pilsētas – Talsi un Daugavpils ar savām ielām un ēkām, kuras attēloju savos darbos,” izstādes koncepciju raksturo māksliniece.

Inese Mīlberga dzimusi Kandavā, pirmos dzīves gadus pavadījusi Rīgā, bet šobrīd kopā ar ģimeni dzīvo Talsos, kur strādā mākslas skolā par skolotāju. Viņa mācījusies Rīgas lietišķās mākslas vidusskolas dekoratoru nodaļā, kā arī Latvijas Mākslas akadēmijas Grafikas nodaļā, ko beigusi ar diplomdarbu pasniedzēja Alberta Goltjakova vadībā, oforta tehnikā veidojot ilustrācijas brāļu Strugacku romānam “Gliemezis kalna nogāzē”. Pēdējos gados Inese Mīlberga sarīkojusi vairākas personālizstādes Talsos, kā arī piedalījusies novada mākslinieku izstādēs.

Ikviens interesents aicināts apskatīt izstādi Jelgavas Zinātniskajā bibliotēkā, Akadēmijas ielā 26, līdz pat 31. martam.

 

Informāciju sagatavoja:
Viktorija Buraka
Jelgavas Zinātniskā bibliotēka
Tālr.: 27151552