16. janvārī plkst.18.00 aicinām uz tikšanos sarunā un dziesmās ar mākslinieci Ināru Garklāvu un viņas Ģimeni. Arnis Miltiņš (balss, ģitāra), Kārlis Miltiņš (balss), Jānis Miltiņš (klavieres), Laima Miltiņa (balss, vijole), Ieva Miltiņa (Sutugova) (balss).

 

“Viens, divi, trīs un tu esi brīvs… un tu nokļūsti tur, kur ir bezgalība laikā, telpā un sevī. Tas ir vienojošais vadmotīvs izstādē skatāmajiem zīmējumiem un grāmatu ilustrācijām. Vecākie darbi ir tapuši apmēram pirms trīsdesmit pieciem gadiem, bet jaunākie – pagājušajā vasarā. Lai arī izteiksmes līdzekļi mainās – forma kļūst arvien lakoniskāka, atturīgāka un pietuvojas zīmei kā simbolam, tēma paliek nemainīga – tā ir vēlme sajust un parādīt pasaules daudzdimensionalitāti.

 

Ināra Garklāva dzimusi 1957.gadā Rīgā. 1980.gadā absolvējusi Latvijas Mākslas Akadēmijas grafikas nodaļu. Izstādēs piedalās kopš 1980.gada. Grafikā galvenokārt strādājusi mecotintas un oforta tehnikās, ilustrējusi grāmatas (latviešu tautas pasaku izlase “Trīs vēja mezgli” Rīga “Liesma” 1988.g. u.c.), strādājusi kā māksliniece inscenētāja zīmēto filmu studijā “Dauka” pie filmas pēc Kārļa Skalbes pasaku motīviem “Kaķīša dzirnavas” 1993.g. Zīmējusi markas Latvijas Pastam.

 

Paralēli radošajam darbam kops 1998.g. strādā Nacionālās mākslu vidusskolas Jaņa Rozentāla mākslas skolā par zīmēšanas un grafikas skolotāju.

 

Mākslinieces darbi eksponēti un atrodas privātkolekcijās Latvijā, ASV, Dānijā, Francijā, Igaunijā, Lietuvā, Japānā, Krievijā, Somijā, Zviedrijā, Spānijā.

 

Iegūtās atzinības – 1983.g. Diploms Rīgas 1.Baltijas republiku Miniatūru grafikas Triennālē, 1985.g. Diploms Baltijas republiku Jauno Mākslinieku Triennālē Viļņā, 1986.g. Medaļa Baltijas republikas Grafikas Triennālē, 1987.g. Medaļa Baltijas republiku Grāmatu grafikas Triennālē Viļņā, 1987.g. Latvijas Mākslinieku Savienības Medaļa par gada labāko sniegumu grafikā.

 

Izstāde skatāma darbdienās 9 – 20, sestdienās 10 – 17.