Ar Imanta Ziedoņa fonda “Viegli” atbalstu šī māja top par radošuma centru, tāpēc, lai stāstus par šo leģendām apvīto vietu varētu izlasīt ikviens interesents, Ziedoņa fonds nolēmis grāmatu dāvāt visām Latvijas novadu bibliotēkām.

 

Epifānija ar niedru jumtu – šādi vienā precīzā frāzē Ēriks Hānbergs nodēvējis Imanta Ziedoņa Murjāņu māju, dzejnieka tajā vadīto laiku un pasauli, kas pār un ap to mutuļojusi vairāk nekā četru gadu desmitus. Aivars Berķis un Imants Ziedonis ciešā sasaitē radījuši atmiņu stāstu par Dzejnieka un viņa mājas lielo piedzīvojumu – no dullas idejas kādā Jāņu rītā līdz ēkai, kuru nepārstāja apbrīnot un kura bija gan rakstīšanas un ideju dzimšanas vieta, gan viesu oāze, kas šodien un nākamībā, pateicoties fondam “Viegli”, turpināsies kā Ziedoņa radošais muzejs.

 

Grāmatas tekstu papildina vairāk kā simt fotogrāfiju. Grāmatas māksliniece Katrīna Vasiļevska. Pilnkrāsu druka, sējums cietos vākos, 304 lappuses, izmērs 175x227x27mm.

 

Grāmata tapusi sadarbībā ar Imanta Ziedoņa fondu “Viegli” izdevniecības “Dienas Grāmata” latviešu literatūras projekta “Prāta piedzīvojums” ietvaros.