2014. gada 23. oktobrī plkst.19.00 grāmatu veikalā “Robert’s Books” (Rīgā, Dzirnavu ielā 51) notiks filozofiskā dziesminieka Imanta Dakša akustiskais koncerts “Matērijas bilžu grāmata”.

“Robert’s Books” ir rakstītā vārda templis un vieta rimtas dzīves baudīšanai, kur literatūru angļu valodā papildina laba kafija, vīns un savējie – grāmatu un kultūras mīļotāji. Rudens sezonu grāmatu veikals atklāj ar Dakša akustisko koncertu, ko papildinās mūziķa dzeja un fotokolāžas.

Daksis ir mūziķis – enerģijas kamols. Kad viņa radošā daba savienojas ar vēlmi dot iedvesmojošu impulsu citiem cilvēkiem, notiek koncerti. Dziesmu tekstos Daksis caur savu pieredzi atklāj pasaules redzējumu, kas tiecas skatīt globālus procesus dziļāk. Mūziķis uzstājas ļoti ekspresīvi un atbrīvoti, eksperimentē ar dažādiem balss efektiem un ritmiem. Vienā koncertā Daksis var transformēties no šamaņa, kas cīnās par gara brīvību un izkliedz visu dzīvo būtņu ciešanas, līdz jūtīgam sapņotājam, kas pasaules būtību saskata arī tās mazākajos elementos.

Bet paralēli mūzikas materiālajām izpausmēm noris nepārtraukts un dabisks radošs process – tiek uzkrāta informācija, rodas idejas, notiek eksperimenti. Līdz šim Daksis vairāk ir sarunājies un atklājies caur mūziku un vārdiem, bet līdztekus tam viņš rada arī ļoti vizuālus domas nesējus – fotokolāžas. Šajā koncertā būs aplūkojama arī daļa no tām daudzajām kolāžām, kuras mūziķis radījis pēdējo trīs gadu laikā un kuras ir skatāmas arī kā viņa mūzikas ilustrācijas.

Biļetes cena ir seši eiro. Tās iepriekšpārdošanā pieejamas veikalā “Robert’s Books”, Dzirnavu ielā 51. Biļešu skaits ierobežots.

Pirmajiem desmit pircējiem dāvanā paredzēts Dakša albums “Elpo, bērns!”.