2017. gada 15. novembrī plkst. 18.00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas Klusuma un meditācijas istabā (4. stāvā) notiks “Via Integralis” kontemplācijas skolotājas Ievas Salmanes-Kuļikovskas meditācijas nodarbība “Stress un meditācija”.

Pasākums ir bez maksas, iepriekš pieteikties nav nepieciešams.

Stress ir mūsu ikdienas neatņemama sastāvdaļa, un noteikta līmeņa stresam ir pozitīva ietekme – tas mūs mobilizē un dod enerģiju. Problēmas rodas tad, kad ilgstošs paaugstināta stresa līmenis izsmeļ mūsu spēju tam pretoties. Ar stresu cīnīties ir bezjēdzīgi – tā būtu gluži kā cīņa ar vējdzirnavām. Toties ar stresu var iemācīties sadzīvot, un tam var palīdzēt regulāra meditācija. Par to, kā meditācija par palīdzēt mainīt attieksmi pret stresu un arī mazināt stresa negatīvo ietekmi uz mūsu garīgo un fizisko veselību, runāsim šajā nodarbībā.

2017. gada sākumā LNB izveidota Klusuma un meditācijas istaba – vieta pilsētā un bibliotēkā, kur cilvēkiem ikdienas steigā rast mieru iekšējam klusumam un meditācijai. Projektu īsteno LNB sadarbībā ar biedrību “Simboli un Riti”.

Klusuma un meditācijas istaba LNB darba laikā ir pieejama ikvienam bibliotēkas apmeklētajam, un tajā regulāri tiks rīkoti izglītojoši sarunu cikli, ko papildinās ar meditāciju saistīti tematiskie pasākumi. Vienlaikus šeit būs pieejama literatūra par meditāciju.