2014. gada 14. janvārī plkst.18.00 Valmieras integrētajā bibliotēkā (Valmierā, Cēsu ielā 4) tikšanās ar rakstnieku Gundaru Ignatu, atverot viņa pirmo romānu “Pārbaudes laiks”. Ar muzikāliem komentāriem literāro pasākumu papildinās dziesminieks Mikus Frišfelds.

 
Gundara Ignata pirmais romāns “Pārbaudes laiks” tematikas ziņā ir pirmreizējs latviešu literatūrā – tas veltīts mūsdienu Latvijas ierēdniecībai, kuru viņš labi pārzina, gandrīz desmit gadus nostrādājis dažādās ministrijās un citās valdības institūcijās. Galvenais varonis Ingars, ietūcīts baltā kreklā, tumšā uzvalkā un kaklasaitē, ne tikai veiksmīgi iztur pārbaudes laiku, kļūstot par pilntiesīgu ministrijas uzraudzības un kontroles ekspertu, bet arī saglabā stāju, nonākot saskarē ar apšaubāmām metodēm iepirkuma konkursa rīkošanā. Īpašā romāna vērtība ir tā ironiskā nopietnība, ar kādu autors atsedz ministrijā valdošās skaļo un tukšo saukļu atmosfēras neatbilstību ierēdņu ikdienišķajai esamībai. Romānā aptvertais darbības nogrieznis – viens gads – ir pārbaudes laiks arī draudzības saitēm un mīlestības jūtām. Autors liek lasītājam domāt, ka viņa romānista gaitas būs tikpat veiksmīgas kā stāstnieka iesāktais ceļš.

Grāmata tapusi izdevniecības “Dienas Grāmatas” literatūras projekta “Prāta piedzīvojums” ietvaros, ko atbalsta AS Latvijas Gāze. Grāmata izdota ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Gundars Ignats


Dzimis 1981. gadā, Valmierā. Pirmie stāsti sarakstīti studiju laikā. Rakstniecības prasmes pilnveidojis 2005.-2006.gadā piedaloties Latvijas Rakstnieku savienības rīkotajā Literārajā akadēmijā, prozas meistardarbnīcā pie Paula Bankovska. Kopš 2005. gada regulāras stāstu publikācijas satori.lv, žurnālā “Karogs”, “Dienas” pielikumā “Kultūras Diena”, “Kultūras Forums”, “Latvju Teksti” u.c. 2009. gadā izdots stāstu krājums “Bez jakas”. 2013. gada novembrī izdots pirmais romāns “Pārbaudes laiks”. Stāsti tulkoti franču, čehu, lietuviešu un armēņu valodās.

Mikus Frišfelds

Dziesminieks. Izdoti divi mūzikas kritiķu novērtēti dziesmu albumi “Egoland” un “Indiāņu vasaras”. Piedalījies lielākajos Latvijas mūzikas festivālos. Pēdējā laikā regulāri koncertē ar projektu “Mikus Frišfelds un dejojošie mākoņi”, kā arī individuāli kā dziesminieks. Papildus informācija un dziesmas bezmaksas lejupielādei pieejamas viņa interneta mājas lapā www.mikusfrisfelds.lv.