Pirmo reizi Gulbenes novada bibliotēka aizsāks jaunu tradīciju, organizējot Lasīšanas svētkus bērniem. Maija beigās noslēgsies Gulbenes novada bibliotēkas realizētais projekts “Runča Misiņa lasīšanas stacijas”. Projektā iesaistījās visas novada vispārizglītojošās skolas un 10 pagastu bibliotēkas. Bērni no 1. – 9. klasei aktīvi lasīja grāmatas, krāja uzlīmes, piedalījās dažādās radošās aktivitātēs – fotografēja, zīmēja, līmēja, uzstājās, lasīja priekšā, uzzināja, kādas grāmatas bija mīļākās tētiem un mammām viņu bērnībā. Pasākumu skaits ir iespaidīgs, un arī projektā iesaistīto bērnu skaits ir liels – vairāk nekā 1000 skolēnu. Projekts noslēgsies ar Gulbenes novada Lasīšanas svētkiem, kuri notiks 27. maijā, Papardes stacijā (pieturas punkts šaursliežu dzelzceļa līnijā Gulbene – Alūksne).

 

Svētkos piedalīsies paši aktīvākie lasītāji. Paši labākie lasītāji no katras novada skolas uz Papardes pļavu dosies Bānītī, kurā viņus sagaida ne viens vien pārsteigums.

 

Par savu grāmatu rakstīšanas un ilustrēšanas pieredzi stāstīs bērnu grāmatu autori un ilustratori, kuri mācīs bērnu rakstīt un zīmēt pašiem.

 

Svētkos ieradīsies arī pats runcis Misiņš, lai vērotu un priecātos kopā ar bērniem, viņu skolotājiem, īpaši aicinātajām ģimenēm.

 

Radošās darbnīcas vadīs brīvprātīgie jaunieši no Itālijas, Vācijas, Portugāles un Baltkrievijas, kuri iepazīstinās skolēnus ar savu valstu pasakām, valodu, dziesmām un rotaļām.

 

Bibliotekāres kopā ar bērniem veidos paši savu runci Misiņu.

 

Droši vien svētku interesantākā daļa būs apbalvošana, kad tiks godināti katras skolas labākie lasītāji, lasošākās ģimenes, aktīvākie skolotāji un bibliotekāri. Šo svētku daļu kuplinās vietējie mazie mākslinieki – Gulbenes kultūras centra bērnu vokālās grupas “Ledenes” un “Pipari” un Gulbenes vidusskolas vokāli instrumentālais ansamblis DATL.

 

Svētkos piedalīsies vairāk kā 450 bērnu kopā ar savām skolotājām un bibliotekārēm.

 

Lasīšanas svētkus finansiāli atbalsta Gulbenes novada bibliotēka, Vidzemes plānošanas reģions, Valsts Kultūrkapitāla fonda Vidzemes kultūras programma, Gulbenes novada dome.