Pasākumus savās bibliotēkās organizēja komandas, kurās iesaistījās bērni uz brīvprātības principa un apņēmās savus vienaudžus, skolotājus un vecākus iepazīstināt gan ar drošību Internetā, gan ar plašajām iespējām, ko sniedz gudra Interneta izmantošana. Komandu moderatori apņēmās būt gan skolu bibliotekāri un skolotāji, gan pagastu bibliotekāri.

 

Gulbenes bibliotēkas veidotais radošais pasākums notika 3 kārtās un par katras kārtas uzdevumiem tika doti punkti, kuri pasākuma noslēguma reizē sasummējās – tā nosakot uzvarētājkomandu.

 

Pirmajai kārtai tika dots nosaukums “Virtuālais tilts”, kurā komandas pirmo reizi satikās Skype. Kā apgalvoja daudzi dalībnieki, galvenokārt, skolotāji un bibliotekāri, tad šāds aktīvi virtuāls pasākums esot piedzīvots pirmo reizi. Komandas iepazinās savā starpā un kolektīvi parakstīja memorandu mājas lapā www.drossinternets.lv un apņēmās būt gudri Interneta izmantotāji. Tad komandas saņēma pirmos uzdevumus no pasākuma galvenajiem organizatoriem – Gulbenes bibliotēkas darbiniekiem.

 

Otrā kārta risinājās visu februāra mēnesi katras komandas skolā vai pagasta bibliotēkā. Komandas organizēja savu pasākumu, dokumentēja to un izveidoja prezentāciju, kuru nosūtīja Gulbenes bibliotēkai, kura, savukārt, ievietoja katras komandas prezentāciju mājas lapā www.gulbenesbiblioteka.lv. Pēc tā sākās balsošana, kurā piedalījās rekordliels balsotāju skaits – tika saņemtas vairāk nekā 1000 balsis.

 

Trešā kārta notika Gulbenes bibliotēkā 3.martā un tajā komandas prezentēja savus pasākumus, atbildēja uz žūrijas jautājumiem. Žūrijas uzdevums bija novērtēt prezentācijas, un, savus punktus pieskaitot jau nopelnītajiem, pasludināt uzvarētāju.

 

Noslēguma pasākums izvērtās ļoti radošs, bija daudz pārsteigumu, teatrālu priekšnesumu un jautājumu. Iepriecināja visas komandas. Ceram, ka arī pašiem bērniem pasākums patika, jo idejas, kuras realizēja bērni savās mītnes vietās bija patiešām interesantas, radošas un daudzveidīgas.

 

Taču radošā pasākuma uzvarētājs bija tikai viens un sīvā konkurencē par uzvarētājiem kļuva Galgauskas pamatskolas komanda “Skaipiņš”. Interneta balsošanas uzvarētājkomada bija Tirzas pamatskolas komanda “Knights”.

 

Gulbenes bibliotēkas darbinieces vēlas pateikt lielu paldies visu komandu moderatoriem, Gulbenes SEB bankas vadītājam Andrim Apinītim, laikrakstam “Dzirkstele”, Gulbenes bibliotēkas direktorei Antrai Sprudzānei par sniegto atbalstu.

 

Šis pasākums parādīja, ka, pilsētas bibliotēkai sadarbojoties ar skolu un pagastu bibliotēkām, veidojas saturīgs un kvalitatīvs novada mēroga pasākums un aktuāla tematika rosina pasākumos iesaistīties arī dažāda vecuma puišus.

 

Ceram, ka šāds pasākums varētu kļūt par tradīciju visām novada gan skolu, gan pagastu bibliotēkām, jo drošs un gudrs Interneta lietotājs ir galvenais ieguvums jebkurai skolai un bibliotēkai.