Šoreiz “Latvijas Grāmatas” darbinieces Ances Zvejas stāstījums par tematiskām grāmatām, kas veltītas bibliotēkām un grāmatniecībai daiļliteratūrā. Ceļojuma koferī grāmatu nosaukumi, kas radīti, lai aprakstītu bibliotēku dzīvi, ietverot lasīšanu un stāstu stāstīšanu. Grāmatu varoņi ar to palīdzību atklāj burvestības, detektīva cienīgus notikumus, ieskatās nākotnē un atrisina dzīves cilpas un līkločus, aktualizē globāli svarīgāko un aktuālāko. Saruna par to kā izvēlamies grāmatas? Vai to darot, mūs iespaido grāmatas biezums, personlietojums, lapušu skaits, varbūt valoda vai ilglaicības fenomens?

 

Seko ieteikums izlasīt Ievas Melgalves darbu “Vēsais prāts”, kurā aprakstītās tehnoloģijas un zinātniskie atklājumi ir eksistējošas lietas. Gabriela Zevina darbā “Grāmatnieks, kurš atrada dzīvi”, Ance atpazīst sevi, jo šī grāmata stāsta par grāmatu izdevējiem, izplatītājiem un tirgotājiem, “dzīvā dvēselīte” – radītāja. Tikpat ideālais skolotājs vai smalkā vientulība, kā nepalikt vienam, atklājas Lindas Malelijas Hantas romānā “Zivs kokā”. Grāmatu skaitā Nikolas Jūnas romāns “Viss, itin Viss”, un vairākas citas grāmatas, kas atspoguļo ekoloģisko katastrofu un ar nākotnes tematiem saistītus notikumus.

 

Paldies Annai Marijai Kubilei, kura ļoti aktīvi diskutēja, atklājot kādas grāmatas, viņai patīk, veiksmīgi pamatojot savu viedokli. Bijām priecīgas satikt zinošu pretinieku grāmatu spēlēs. Jā, runājām arī par grāmatām angļu valodā, kurās aprakstītas spēles un cita veida zināšanas.


Oktobrī gaidīsim senākus un jaunākus draugus uz trešo “grāmatu galda” pasākumu, kas veicina brīvas zināšanas jebkurā vecumā!

 

 

Ziņu sagatavoja:

Ulbrokas bibliotēkas bibliotekāres Ieva un Daiga