Svētku apmeklētāji varēs ne tikai iegādāties grāmatas, kuras piedāvās 10 Latvijas izdevniecības un grāmatu apgādi, bet arī apmainīties ar grāmatām maiņas punktā, uzzināt Eiropas Savienības aktualitātes un pārbaudīt savas zināšanas par ES informatīvajā teltī.

 

Jau 11 reizi tiks sveikti Ventspils autori un izdevēji, kuri laikā no pagājušā gada Pilsētas svētkiem līdz šīgada svētkiem izdevuši grāmatas. Apsveikumus saņems arī literārā konkursa “Mani 725 vārdi Ventspilij” uzvarētāji.

 

Plkst. 13.00 ar muzikālu programmu svētku viesus un dalībniekus priecēs aktieris, režisors un dziesminieks, dzejoļu grāmatas “Tu esi skaista visos niekos, sīkumos!”, divu dziesmu albumu “Pārdodu vēju un zirgu vēl klāt…” un “Viena mirkļa dēļ…” autors Varis Vētra. “Es mēģinu atgādināt, ka dzīve ir pilna ar jaukiem brīnumiem, mums tikai jāļaujas tos ieraudzīt, tāpēc ceru, ka dziesmas iedvesmos arī klausītājus gan iekšējā, gan apkārtējā pasaulē saskatīt vairāk skaistā un baudāmā!”, aicina mākslinieks. 

Plkst. 14.00 Rātslaukumā būs iespēja vērot radīšanas brīnumu, jo šeit mākslinieks Ilgvars Zalāns veidos lielizmēra mākslas darbu “Laika zīme”. Ilgvars Zalāns savus darbus radījis visdažādākajās zemeslodes vietās: Spānijā, Indijā, Francijā, Nīderlandē, Korejā, Japānā, Ķīnā, Malaizijā, Austrālijā, Singapūrā… Viņa darbi glabājas ASV, Japānas, Indijas, Ķīnas, Spānijas, Nīderlandes, Francijas un Anglijas muzejos un daudzās privātkolekcijās. Viņš strādā abstraktā ekspresionisma žanrā jeb action painting, kad būtisks ir ne tikai rezultāts, bet arī gleznas radīšanas process. “Es radu darbus noteiktā vidē un kultūrā, noteiktā laika sprīdī un kontekstā, un tas viss tiek fiksēts uz audekla,” saka mākslinieks.

Svētku noslēgumā plkst. 16.00 Galvenajā bibliotēkā atklās Ilgvara Zalāna personāizstādi. 

Savukārt mazos svētku apmeklētājus no plkst. 12.00 laukumā pie Galvenās bibliotēkas aicina radošās zīmes – darbnīcas “Katram sava grāmatzīme” un “Zīmju ceļs. Akmeņu apgleznošana”, seju apgleznošana ar mākslinieku Zigmundu Vilni, kā arī deju, dziesmu un modes zīmes Jaunrades nama studiju audzēkņu sniegumā. Programmu bērniem vada Madara Grēgere.

Tiksimies 1.augustā Rātslaukumā!