Savāktie materiāli tālāk tiks nogādāti uz makulatūras otrreizējo pārstrādi uzņēmumā SIA “Juglas papīrs”.

Atbalstot Vislatvijas Lielo talku, grāmatnīcas “Globuss” aicina rīdziniekus ne tikai sakopt pagalmus, mežus un ceļmalas, bet arī attīrīt savus mājokļus no novecojušām, izbalējušām grāmatām, nederīgiem avīžu saišķiem, kā arī citas papīra un kartona makulatūras, – nemetot tās atkritumu tvertnēs, bet gan nododot tās “Globusa” personālam. Sekmējot zaļo dzīvesveidu un sniedzot atbalstu vides aizsardzībā, grāmatnīcas “Globuss” savākto makulatūru nodos otrreizējai pārstrādei “Juglas papīrā”.

Savukārt, no nodotās makulatūras pārstrādātā papīra vasarā tiks izgatavotas skolas burtnīcas, kas pārdošanā grāmatu veikalā parādīsies īsi pirms jaunā mācību gada sākuma.

No katras pārdotās burtnīcas divi santīmi tiks ziedoti dzīvnieku patversmei “Dzīvnieku draugs”.

“Par sakoptu vidi nav atbildīga tikai valsts, – rūpes par zaļu un drošu apkārtni ir jāuzņemas mums visiem. Ikdienā mēs izmetam neiedomājami daudz dažādas makulatūras, kas mūsdienās ir vienkārši pārstrādājama un izmantojama otrreiz. Tieši tāpēc grāmatnīcas “Globuss” mudina katru pilsētnieku atbalstīt atkritumu samazināšanu Rīgā un to nonākšanu apkārtējā vidē, nododot veco un nederīgo makulatūru gādīgās rokās, piešķirot makulatūrai otro dzīvi” saka Daina Balhina, SIA “Latvijas Grāmata” valdes locekle.

Par nodoto makulatūru “Globuss” zaļajiem pilsētniekiem pateiksies ar bezmaksas kuponiem skolas burtnīcu iegādei grāmatnīcā.

Sīkāka informācija par makulatūras nodošanas akciju atrodama interneta vietnē: www.eglobuss.lv

Papildus informācija zvanot pa tālruni 29404286.