Starptautiskajā konkursā, kuru kopš 1995. gada pārmaiņus rīko Latvijas, Lietuvas un Igaunijas grāmatizdevēju asociācijas, piedalās izdevumi, kas nominēti nacionālajos grāmatu mākslas konkursos.

Grāmatas vērtēja starptautiska žūrija 5 cilvēku sastāvā, piešķirot balvas trīs izdevumiem no katras valsts. Latviju žūrijā pārstāvēja Latvijas grāmatizdevēju asociācijas valdes priekšsēdētāja Renāte Punka. Saskaņā ar konkursa nolikumu Latvijas pretendentus uz Baltijas grāmatu mākslas konkursa diplomu vērtēja tikai Igaunijas un Lietuvas eksperti. Igauniju konkursa žūrijā pārstāvēja grāmatu dizainers Marts Andersons. Lietuvu kā šī gada konkursa organizētājvalsti žūrijā pārstāvēja trīs eksperti: grāmatu dizainers Jokūbs Jacovskis, grāmatsējēja Aušra Petroškiene un grāmatu dizainers Toms Mrazausks.

Par Latvijas skaistākajām grāmatām atzītas Ingas Gailes “Vai otrā grupa mani dzird?” (“Liels un mazs”), V.Svetlova “б/у / lietots / used” (izdevniecība “Orbīta”) un Gotharda Frīdriha Stendera ābeču faksimilizdevums (“Neputns”).

Lietuvas pārstāvis žūrijā, grāmatu dizainers Toms Mrazausks, kurš pašlaik dzīvo un strādā Berlīnē, par grāmatu “Vai otrā grupa mani dzird?” saka: “Protams, tās ir Anetes Meleces ilustrācijas, kas atnesa šai grāmatai balvu. Tās necenšas būt skaistas, varētu pat teikt, dažviet ir neveiklas, taču tām ir skaidrs vēstījums – radošumam nav robežu, īpaši, ja runājam par bērnību.”

Ingas Gailes grāmata “Vai otrā grupa mani dzird?” ir nominētā arī nacionālajā grāmatu mākslas konkursā “Zelta ābele”, kā arī “Dienas gada balvai kultūrā”.