2014. gada 7. maijā plkst. 18.00 Europe Direct informācijas centrs (EDIC) Ventspils, kas darbojas Galvenajā bibliotēkā (Ventspilī, Akmeņu ielā 2), aicina uz dziesminieka Goran Gora koncertu.

1. maijā aprit 10 gadi kopš Latvija kļuva par pilntiesīgu Eiropas Savienības dalībvalsti. Kāds bijis šis laiks, ko esam guvuši? Lūk daži viedokļi:
“Tā noteikti ir ģeopolitiskā drošība. Tā ir arī noteikti lielāka stabilitāte. Ja mēs paskatāmies uz 2008.-2009. gada krīzi… Tās sekas, ja mēs nebūtu ES dalībvalsts, un tas atbalsts, ko mēs saņēmām no ES, es domāju, ka mēs maksātu krietni vien dārgāk. Un krīzes pārvarēšanas cikls, iespējams, būtu ilgāks,” norāda LR vēstniece ES Ilze Juhansone.

Latvijas Universitātes profesors Artūrs Kučs uzskata, ka paugstinājies cilvēktiesību aizsardzības līmenis. Nenoliedzami, gan tiesu sistēmas sakārtošanas, gan likuma varas stiprināšanas jomā vēl ir daudz kas darāms. Līdzīgi ir arī ar cīņu pret korupciju. Dažās, ar cilvēktiesībām saistītās jomās, ES ir nospēlējusi pozitīvu lomu. Piemēram,  tāda ir datu aizsardzība.

Pretkorupcijas un pārvaldes jautājumu eksperte Inese Voika uzsver, ka iestāšanās ES sekmējusi demokrātijas attīstību. “Sākumā tā bija pātaga, kas lika daudz ko sakārtot. Pātagai līdzi nāca nauda, pieprasīja tiesu sistēma sakārtošanu un daudzu citu valsts iestāžu profesionalizāciju. Un pēc tam tā ir bijusi sadarbība, nepieciešamība atskaitīties Eiropas līmenī,” skaidro Voika.

 

Atzīmējot šo mūsu valstij nozīmīgo notikumu- desmitgadi ES, EDIC Ventspils piedāvā iepazīties ar Ventspils Jaunrades nama Tēlotājas mākslas studijas ART PLANET audzēkņu darbu izstādi “Dāvana TEV”, kas atspoguļo jauniešu skatījumu uz Latvijas ieguvumiem vai arī, viņuprāt, zaudējumiem šajā desmitgadē.  Izstādē skatāmajos 44 darbos, kuru autori ir 29 studijas audzēkņi, ir gan prieks, gan ceļojumi, gan norises sabiedrībā, tēmas, kas interesē un saista mūs visus.

Bet, noslēdzot svētku pasākumus, vēl viena dāvana mums – koncerts “Dziesminieka Goran Gora un viņa domubiedru uzstāšanās”. Dziesminieka domubiedri būs Valters Sprūdžs (basģitāra) un Uģis Krišjānis (klavieres). Koncertā skanēs dziesmas gan latviski, gan arī  angļu valodā.

Latviešu dziesminieks ar pseidonīmu Goran Gora mūzikā darbojas kopš 2000. gada. Pazīstams kļuvis ar singlu “Slow Down”. Komponē arī teātra mūziku- “Vārnu ielas republika”, “Raudupiete”, “Purva bridējs” u.c. lugām. Vairākkārt ticis nominēts “Spēlmaņu nakts” balvai. Izdevis vairākus mūzikas albumus. “Mystyrys Yrs” un “Hold Me Close When It Comes” nominēti “Latvijas Mūzikas Ierakstu kompāniju Gada balvai” labāko “Pop” un “Autormūzikas” albumu kategorijās.

Ieeja uz koncertu bez maksas.

Europe Direct informācijas centra Ventspils darbību fiansiāli atbalsta Eiropas Komisija.

 

Informācija:
Vija Baško

EDIC Ventspils
E-pasts: vija.basko@ventspils.lv

Tālr.: 63623231