“”Google+” lietotāju skaits palielinās satriecošā ātrumā, un mēs tikai uzņemam apgriezienus,” norādīja Peidžs.

 

Viņš piebilda, ka “Google” sociālajā tīklā cilvēki izvietojuši miljardiem digitālo fotogrāfiju.

 

“Google+” darbība tika sākta 28. jūnijā, “Google” cenšoties mest izaicinājumu daudzu tīmekļa lietotāju jau iecienītajam “Facebook”. Plašākai sabiedrībai Google+ pieejams kopš 20. septembra. Sākotnēji jauno sociālo tīklu izmēģināja vien šaurs lietotāju loks un tajā bija iespējams iekļūt, tikai saņemot uzaicinājumu, taču 20. septembrī “Google+” tika atvērts plašākai sabiedrībai.

 

Kā galveno jaunā sociālā tīkla priekšrocību “Google” min iespēju klasificēt draugus dažādos “apļos” jeb tīklos un apmainīties ar informāciju tikai ar tiem cilvēkiem, kas tajos iekļauti.

 

Viens no aspektiem, kuros “Facebook” saņēmis vislielāko kritikas devu, ir tas, ka visa informācija, ko lietotājs publicē, ir redzama visiem viņa draugiem, ja vien nav iziets salīdzinoši sarežģītais “Facebook” grupu veidošanas process.

 

“Google” ceturtdien arī paziņoja, ka kompānijas peļņa šā gada trešajā ceturksnī pieaugusi līdz 2,73 miljardiem dolāru (1,38 miljardiem latu), pateicoties tiešsaistes reklāmas ienākumu kāpumam.

 

Savukārt uzņēmuma apgrozījums trešajā ceturksnī veidoja 9,72 miljardus dolāru (4,9 miljardus latu), kas ir par 33% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn.