9. decembrī plkst. 15.00 aicinām uz diskusiju “Eiropa šodien: ko mēs varam darīt kontinenta vienotības labā?”. Tajā piedalīsies Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica, bijušais Eiropas Savienības komisārs Andris Piebalgs, Lietuvas valdības loceklis Žygimantas Pavilionis un Francijas Aizsardzības ministrijas īpašais padomnieks Jean-Claude Mallet. 


Savukārt 30. decembrī plkst. 15.00 ikviens būs gaidīts pasākumā “Dieva radītais zinātnieka acīm”. To vadīs Latvijas Universitātes kvantu fizikas un nanotehnoloģiju speciālists, asoc. profesors Vjačeslavs Kaščejevs. Ieeja bez maksas.

 

No šī gada 28. decembra līdz 2017. gada 1. janvārim Rīgā un tās apkārtnē notiks Tezē Eiropas tikšanās, kas pulcēs vairāk nekā 15 tūkstošus jauniešu no visas Eiropas. Tezē tikšanās dalībnieki ir svētceļnieki, kas katru gadu izvēlas citu galapunktu, kur nakšņo viesģimenēs, kā arī piedalās dažādās diskusijās, grupu darbos un ekskursijās, iepazīstot izvelēto reģionu.


Arī LNB aicina Rīgas un tās apkārtnes iedzīvotājus, tostarp savus lasītājus iespēju robežās uzņemt savās mājās svētceļniekus un sniegt tiem naktsmājas. Plašāk par pieteikšanos jauniešu uzņemšanai var uzzināt www.taizeriga.lv.