Valodu mācību centrs aicina piedalīties Gaismas dievkalpojumā 22.decembrī plkst.18:00 Doma baznīcā un kopīgi aizlūgt par izglītību Latvijā, skolotājiem, kultūras un mākslas nesējiem, Nacionālo bibliotēku un grāmatizdevējiem.

Šajā pārdomu laikā, kas sakrīt arī ar mūsu valsts un iedzīvotāju pārmaiņu laiku, ļausimies domām par labo, gaišo, par to, kas mūs spēcina un dara stiprus. Mēs lūdzam par tiem, kas mācās, kas attīstās. Kas paši mainās, var mainīt valsti, sabiedrību, pasauli. “Mainoties uz augšu, tu likteni pārspēsi!”(J.Rainis “Uguns un nakts”).

“Jūs esat pasaules gaišums; pilsēta, kas stāv kalnā, nevar būt apslēpta. Sveci iededzinājis, neviens to neliek zem pūra, bet lukturī; tad tā spīd visiem, kas ir namā. ” (Bībele. Mateja evaņģēlijs 5. nodaļa)

Valodu mācību centrs Latvijā ir radījis un attīstījis skaistu tradīciju. Katru gadu Adventa laikā, tuvojoties Ziemassvētkiem, tiek svinēts Gaismas dievkalpojums. Dievkalpojuma tumsas un gaismas spēle, lūgšanas noskaņa un mūzika mūs ir pulcējusi gada vistumšākajā un dažkārt arī vissaspringtākajā laikā. Tā ir Gaismas svinēšana kopā ar tiem, kam gara gaisma nesama mūsu zemē. Dievkalpojums ir jau pāraudzis savas sākotnējās robežas, un, VMC izauklēts, tas allaž ir notikums plašākai Latvijas kultūras sabiedrībai. “Gaisma spīd tumsībā, bet tumsība to neuzņēma… Bet, cik Viņu uzņēma, tiem Viņš deva varu kļūt par Dieva bērniem” (Jāņa evaņģēlijs 1.nodaļa)” tā domā Elijs Godiņš, Rīgas Doma dekāns.

Gaismas dievkalpojumu muzikāli bagātinās Inga Šļubovska (soprāns), Jānis Apeinis (baritons), Latvijas Advokātu koris un Larisa Bulava (ērģeles).

Gaismas dievkalpojumā piedalīties ar lasījumiem no Bībeles esam aicinājuši Izglītības un zinātnes ministrijas Valsts kvalitātes dienesta vadītāju Initu Juhņeviču, Latvijas institūta direktori Karinu Pētersoni, Nacionālās bibliotēkas direktoru Andri Vilku, VMC skolotājus un citus kultūras un izglītības darbiniekus.

Lūgšanas un Psalmu lasījumi skanēs latviešu, angļu un holandiešu valodā.

Šis īpašais Gaismas dievkalpojums notiks jau piecpadsmito gadu.

Aicināts ikviens!