Grāmatu svētki norisinājās 2014. gada 30. aprīlī un piesaistīja lielu iedzīvotāju interesi. Šajos svētkos bija padomāts gan par pieaugušajiem, gan bērniem un jauniešiem. Pasākuma gaitā norisinājās gan tikšanās ar slaveniem literātiem un māksliniekiem, gan diskusijas un grāmatu apgādu grāmatu tirdziņš. Bērniem bija iespēja tikties ar iemīļotu grāmatu varoņiem un to autoriem. Notika dažādi konkursi un radošas aktivitātes. Pasākumu rīkoja Līvānu novada Centrālā bibliotēka, sadarbojoties ar Latvijas Lauku bibliotēku atbalsta biedrību un “Latvijas Avīzi”.

Otrajā vietā iedzīvotāju balsojumā ierindojās Muzeju un kultūras nakts, kas notika 17. maijā. Pirmo reizi Muzeju nakts pasākums tika piesaistīts tūrisma sezonas atklāšanai Līvānos, un to kuplināja virkne kultūras pasākumu, kā arī nakts orientēšanās un sporta aktivitātes jaunatnes iniciatīvu centrā “Kvartāls”. Trešajā vietā šoreiz – tautas deju ansambļa “Silava” 35 gadu jubilejas pasākums, kas notika 8. martā.

Iedzīvotāju balsojumā atzinīgi novērtēts arī koncerts “Manas tautas dziesmas”, dzīvā tautasdziesmu ķēde garākās Rīgas ielas garumā, slāvu kultūras biedrības “Uzori” rīkotie tautasdziesmu festivāli, danču muzikantu saiets Rožupē, kora “Balsis” koncerti Līvānu novadā, koncertuzvedums “Pa saulītei es dzīvoju”, starptautiskais folkloras festivāls “Rudynōji 2014”, Mūzikas skolas 55 gadu jubilejas koncerts, kā arī pagastu svētki.

Savukārt kategorijā “Gada notikums sportā” iedzīvotāju balsojumā uzvarējušā JIC “Kvartāls” sporta laukumu atklāšana paver plašas iespējas brīvā laika pavadīšanas jomā gan jauniešiem, gan arī pieaugušajiem sportistiem.

Otrajā vietā iedzīvotāji ierindojuši Līvānu vieglatlētu kluba izcīnīto 6.vietu “Skrien Latvija” seriālā, bet trešajā vietā – Līvānu novada pašvaldības darbinieku Sporta svētkus, kas notika jau 15.gadu pēc kārtas un pulcēja visus pašvaldības struktūrās strādājošos darba kolektīvus.

Atzinīgi iedzīvotāju balsojumā novērtēts arī Latvijas autokrosa čempionāts, kurā līvānietis Edijs Varnas ieguva vicečempiona titulu, pludmales sēdvolejbola turnīrs cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, mobilitātes nedēļa, 18.novembra skrējiens pa Ubaglīci, starptautiskās sacensības sporta tūrismā “Rudzātu kauss”, pasaules mēroga sacīkstes kikboksā, kurās startēja līvānietis Kristaps Bulmeistars, nakts sporta aktivitātes Muzeju nakts ietvaros un Līvānu novada čempionāts svaru stieņa spiešanā guļus.

“Gada notikums sportā” aptaujas uzvarētājus apbalvos gadskārtējā sportistu ballē, kas 10. janvārī notiks Līvānu novada kultūras centrā. Savukārt “Gada labākais kultūras pasākums” aptaujas uzvarētājus suminās kultūras darbiniekiem veltītā pasākumā februārī.

Līvānu novadā iedzīvotāju aptauja notika pirmo reizi. Tā norisinājās laika posmā no 16. decembra līdz 5. janvārim. Aptaujā piedalījās 149 cilvēki.