Arī šogad Daugavpils publisko bibliotēku lietotājiem tiks piedāvātas informatīvas literatūras izstādes un saistoši pasākumi par latviešu tautas folkloras mantojuma tēmu pirmsskolas, sākumskolas un pamatskolas vecuma bērniem.

Latgales Centrālās bibliotēkas (LCB) Nozaru literatūras sektorā visu nedēļu būs pieejama literatūras izstāde “Mālā radīts brīnums”, kas iepazīstinās ar keramikas attīstības ceļu no jaunākā akmens laikmeta līdz mūsdienām. Būs pieejama informācija par dažādu māla priekšmetu tapšanu, par vēsturiskajām tradīcijām un senču pieredzes izmantošanu māla trauku veidošanā. Tiks sniegta iespēja iepazīties ar māla apdziedāšanas tradīciju arī latviešu folklorā – tautasdziesmās, teikās un parunās.

Savukārt LCB filiālēs visu nedēļu norisināsies tematiski pasākumi dažāda vecuma skolēnu un pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņu grupām. Pasākumi būs veltīti saules tēlam latviešu folklorā, latvju rakstu zīmēm dainās, tautastērpos un rotās, gadskārtu godiem un tradīcijām. Būs iespēja piedalīties latviešu tautas mīklu minēšanas maratonā, kā arī interaktīvi darboties ar latviešu dainām – skandēt, kārtot dainu rindas īstajā secībā, attēlot to saturu zīmējumos un izspēlēt kustību rotaļās.

Pilna informācija par Latgales Centrālās bibliotēkas un filiāļu piedāvājumu un pasākumu apmeklējuma pieteikšanu Folkloras nedēļas programmā.

 

 
Informāciju sagatavoja:

Inga Gedžūne

LCB sabiedrisko attiecību speciāliste 

Tālr.: 65476345

E-pasts: inga.gedzune@lcb.lv