“Mēs aiz sevis atstājam pēdas.” Šāda frāze izskan jelgavnieces Indras Rogas intervijā žurnālam “Una”. Un patiesi jāpiekrīt, ne tikai mēs aiz sevis atstājam pēdas, bet arī vieta, no kuras mēs nākam, atstāj neizdzēšamas pēdas mūsos. Latvijas simtgades gads rosina uz pārdomām par to, kas mēs esam un no kurienes nākam, kur dzīve mūs ir aizvedusi un varbūt vēl tikai aizvedīs. Tāpēc biedrība “Libro” un Jelgavas pilsētas bibliotēka vēlas jelgavniekiem sniegt iespēju apmeklēt četras tikšanās ar Latvijā zināmām personībām, kas nāk no Jelgavas, lai brīvā gaisotnē iepazītu spilgtas un interesantas personības, uzzinātu viņu veiksmes un izaugsmes stāstus,” informē biedrības “Libro” valdes locekle Klinta Kalnēja, tādējādi skaidrojot projekta “Es nāku no Jelgavas” tapšanas ideju.

 

Pirmā tikšanās, sarunu cikla ietvaros, notiks 27.septembrī plkst. 18.00 Jelgavas pilsētas bibliotēkas Krišjāņa Barona zālē ar mūziķi, TV3 šovu “Koru kari”, “X faktors” un LTV 1 šova “Supernova” dalībnieku Edgaru Kreili. 14. oktobrī plkst. 14.00 sarunu ciklu turpinās rakstnieks, tulkotājs un dīdžejs Ilmārs Šlāpins. 4. novembrī plkst. 14.00 bibliotēkā viesosies uztura speciāliste Lolita Neimane, savukārt, 9.decembrī plkst. 14.00 sarunu ciklu noslēgs aktrise un režisore Indra Roga.

 

Pasākumu ciklu bez maksas aicinām apmeklēt ikvienu interesentu. Norises vieta – Jelgavas pilsētas bibliotēka, Akadēmijas iela 26.

 

Projekts “Es nāku no Jelgavas” tiek realizēts ar Jelgavas Kultūras padomes piešķirto finansējumu.

 
Papildinformācija

Jelgavas pilsētas bibliotēku atbalsta biedrība “Libro” darbojās ar mērķi sekmēt sabiedrības informacionālo un kultūras nodrošinājumu Jelgavas pilsētas bibliotēkās, veicināt bibliotēku ilgtspējīgu attīstību, sadarbību un intergrāciju starp dažādām sabiedrības grupām, kā arī izstrādāt un realizēt projektus atbilstoši vietējo iedzīvotāju vajadzībām.

 


Informāciju sagatavoja:

Klinta Kalnēja

Biedrības “Libro” valdes locekle

Tālr.: 28303764

E-pasts: Klinta.kalneja@biblioteka.jelgava.lv