Izstādē apskatāmie darbi zīda apgleznošanas tehnikā ir atzinīgi novērtēti un izrādīti vairākās ekspozīcijās Latvijā, tai skaitā personālizstādē Taivānas vēstniecībā. Darbu galvenais vadmotīvs ir ziedi, forma un krāsa. Tajos manāmas mākslas terapijas iezīmes, kas ir viena no mākslinieces specializācijām.

Mākslas terapijas galvenā funkcija ir līdzsvara iegūšana, kas tiek panākta caur vizuālo izteikšanos. Nozīmīgu lomu terapijā ieņem krāsas izvēle. Darbu tapšanas gaitā māksliniece strādājusi ar violeto krāsu, tos cieši saistot ar psihi un emocijām. Pēc Ē. Zalcmanes vārdiem, “violetā liesma”, kas ir mākslas darbu pamatā, simbolizē transformāciju un garīgo attīstību. Krāsa palīdz apzināties savu potenciālu un radošās spējas, pozitīvi ietekmē fiziskās un garīgās enerģijas balansu.

Savukārt izstādē apskatāmie lielformāta gleznojumi uz zīda paver mākslinieces skatījumu uz ziediem kā iedvesmas avotu. Lai gan ikdienā idejas gleznojumiem tiek gūtas vai ik uz soļa, ziedi uzrunā ar nebeidzamu līnijas, formas un krāsas bagātību. Patiecoties to dažādībai un mainībai, ziedi ir izmantojami kā pašizpausmes rīks, komunicējot caur simboliem un acīmredzamo.

Mākslas un psiholoģijas maģistre Ēra Zalcmane docē LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes Izglītības zinātņu nodaļā. Lektore pasniedz tādus studiju kursus kā kompozīcija, zīmēšana, koloristika un gleznošana. Ē. Zalcmane strādā arī kā grāmatu ilustratore. Jau ilgus gadus viņa kā mākslas terapeite vada nodarbības, lekcijas un seminārus mākslas terapijā un krāsu psiholoģijā. Ē.Zalcmane ir specializējusies arī mandalu terapijā, kas veltīta fiziskās un garīgās veselības veicināšanai.