Pasākuma ietvaros ikviens interesents bezmaksas varēs apmeklēt kādu vai vairākas no piedāvātajām valodu nodarbībām, apgūt lietderīgas frāzes ikdienas komunikācijai, iemācīties praktiskus izteicienus, rast informāciju par padziļinātu valodas apgūšanu, salīdzināt kultūru atšķirības, veidot kontaktus un lietderīgi pavadīt darba dienu vakarus. Turklāt visiem Eiropas Valodu dienu apmeklētājiem būs iespēja piedalīties konkursos, laimēt balvas un sagaidīt pārsteigumus.

Valodu nodarbības pasniegs valodu centru pārstāvji, profesionāli skolotāji, ārvalstu studenti un vienkārši brīvprātīgie. Šogad tiek piedāvāts 12 dažādas valodas, sākot ar Eiropas dienvidiem, apgūstot spāņu valodas pamatus, nonākot ziemeļos ar norvēģu valodu. No austrumiem, iepazīstot ķīniešu, līdz rietumiem, runājot vāciski. Pa ceļam satiekot tādas valodas kā lietuviešu, turku, dāņu, zīmju u.c., noslēdzot ceļojumu latgaliskās noskaņās.

Pasākuma norise nebūtu iespējama bez mūsu atbalstītājiem, draugiem un partneriem. Pateicamies Rīgas Juridiskajai augstskolai par telpām nodarbībām, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentam, valodu centram “Baltic Media”, LNS zīmju valodas centram, Ziemeļvalstu valodu centram “Nordisk”, neatsakot nodarbību pasniegšanā, bāram “I Love You”, “Laiks Biznesam”, “Zaķumuiža”, SIA “Leversa”, “Flint”, “Trīne”, SIA “Pure Chocolate”, tipogrāfijai “Adverts” un “Fishfinger” par atbalstu Eiropas Valodu dienu veiksmīgā norisē.

Sīkāka informācija par Eiropas Valodu dienām un nodarbību grafikiem atrodama pasākuma mājas lapā: www.runaraibi.lv.

AEGEE-Rīga organizētās Eiropas Valodu dienas ir ikgadējs pasākums ar mērķi popularizēt starpkultūru dimensiju un nāciju daudzveidību ar dažādo valodu starpniecību. Jau desmito gadu šis pasākums pulcēs ieinteresētus jauniešus, kas izmēģinās savus spēkus dažādu valodu apguvē, kā arī iepazīs citu tautu kultūras.

Eiropas studentu forums jeb AEGEE, dibināts 1985. gadā, šobrīd ir viena no lielākajām starpdisciplinārajām studentu organizācijām, kas apvieno aptuveni 13 000 jauniešu no dažādām Eiropas valstīm. AEGEE–Rīga ir viena no 187 AEGEE organizācijām, kas darbojas gan Latvijas, gan Eiropas mērogā. Visas organizācijas aktivitātes ir tās biedru brīvprātīga darba rezultāts. AEGEE galvenais mērķis ir Eiropas procesu popularizēšana un integrēšana jauniešu reālajā dzīvē. Vairāk par AEGEE-Rīga: www.aegee-riga.lv .